Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Aνώνυμος δυστυχής δυνητικός χρήστης.........

Προς:
Βασίλειο Κινούς
Πρόεδρο
Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου

Κύριε Πρόεδρε,
Όταν μου ζητήσατε να σας εκθέσω τις απόψεις μου σε σχέση με τον νέο οργανισμό η αρχική μου σκέψη ήταν να σας αποστείλω ένα τεκμηριωμένο κείμενο με στατιστικά στοιχεία περί εισαγωγών, νοσηλειών, ιατρικών πράξεων κλπ. Αλλά μετά σκέφθηκα πόσο άσκοπη θα ήταν άλλη μια αναφορά δική μου προστιθέμενη σε πολλές άλλες άλλων συναδέλφων, σε εισηγήσεις των θεσμικών και διοικητικών οργάνων του νοσοκομείου που όλες δυστυχώς πετάχτηκαν από τους αρμοδίους στον κάλαθο των αχρήστων.
Για αυτό μελετώντας το πόνημα που λέγεται νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προσπάθησα απλά να εικάσω ποιος διεστραμμένος νους μπορεί να εισηγήθηκε στο Υπουργείο το συγκεκριμένο έκτρωμα. Και βέβαια ποιος άλλος εκτός από κάποιους συμπαθείς επαγγελματίες που στις υπηρεσίες τους όλοι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε θα είχε το κίνητρο να διαλύσει το νοσοκομείο. Δυστυχώς όσο και αν πάσχισα μη καταφέρνοντας να βρω κάποιο άτομο ή τμήμα που θα μπορούσε να έχει το παραμικρό όφελος εγκατέλειψα άδοξα την προσπάθεια.
Εντρυφώντας βέβαια αργότερα στις βαρύγδουπες δηλώσεις των υπευθύνων δια μιας έλαμψε η αλήθεια. Βέβαια, πως και δεν το είχα σκεφθεί προηγουμένως ότι όλο αυτό όπως και τόσα άλλα έγιναν για να σωθεί η Ελλάδα μας και βέβαια και όλοι εμείς. Όλο αυτό ήταν απόρροια ολονύκτιων συσκέψεων στις Βρυξέλες όλων αυτών των μεγαλόσχημων που μας σώζουν τα τελευταία χρόνια και που επιμελώς ασχολήθηκαν με το αν θα υπάρχει ουρολογικό τμήμα ανεξάρτητο ή αν θα ενσωματωθεί στην χειρουργική κλινική, αν οι βιοψίες νεφρού θα γίνονται στη Ρόδο ή στην Αθήνα, αν ο Διευθυντής της ωτορυνολαρυγγολογικής κλινικής θα πρέπει να κάνει ή τουλάχιστον να έχει την ευθύνη των οφθαλμολογικών επεμβάσεων κλπ κλπ.
Και, μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, φρόντισαν να καταργήσουν τμήματα με χιλιάδες νοσηλευόμενους οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να απευθυνθούν σε νοσοκομεία του κέντρου, να συγχωνεύσουν ετερόκλητες κλινικές που είναι αδύνατο να λειτουργήσουν διότι βέβαια και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι το παγκόσμιας πρωτοτυπίας ωτορινολαρυγγολογοφθαλμολογικο τμήμα δυσκολεύεται και να το προφέρει κανείς πόσο μάλλον να το λειτουργήσει και βέβαια να δημιουργήσουν τμήματα στα χαρτιά χωρίς γιατρούς και προσωπικό.
Είναι απορίας άξιο, αν όντως είναι μνημονιακή υποχρέωση όπως αναφέρεται να συρρικνωθεί το Νοσοκομείο, γιατί θα πρέπει να καταργηθούν τμήματα που λειτουργούν και να μην προτιμηθεί η κατάργηση τμημάτων που σύμφωνα με τις εισηγήσεις και των θεσμικών οργάνων και της διοίκησης του Νοσοκομείου και λιγότερο σημαντική είναι η λειτουργία τους και ούτως ή άλλως, λόγω έλλειψης προσωπικού, τα περισσότερα ουδέποτε λειτούργησαν. Εδώ φαίνεται ότι κάποιος λες και έβαλε σαν στόχο να διαλύσει το Νοσοκομείο και όχι να περικόψει τις δαπάνες.
Όμως  κάποτε επιτέλους την απέραντη θλίψη θα πρέπει να την αντικαταστήσει η οργή απέναντι σε αυτούς οι οποίοι αφού μας έφεραν στο σημείο να εκλιπαρούμε τους ασθενείς να αγοράσουν τη σύριγγα από το φαρμακείο για να τους κάνουμε την ένεση του όποιου φαρμάκου υπάρχει, αν υπάρχει, στο φαρμακείο, που αφήνουν τους ασθενείς χωρίς θέρμανση, που μας κατάντησαν επαίτες προσβάλουν τη νοημοσύνη μας γνωστοποιώντας μας ότι θα αντιμετωπίσουν νομοθετικά τις οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες προκύψουν στο μέλλον. Λες και σήμερα λειτουργούν όλα τέλεια. Λες και δεν είδαμε που κατατείνουν όλες αυτές οι περίφημες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Είναι βέβαια αδύνατον να υπογράψω αυτό το κείμενο ως συνάδελφος κύριε πρόεδρε γιατί γιατροί που θέλουν να εξασκήσουν την ιατρική είναι πλέον αδύνατο να υπάρξουν στο Νοσοκομείο Ρόδου υπό τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό τελευταία για αυτό προτιμώ να το υπογράψω ως ο ανώνυμος δυστυχής δυνητικός χρήστης των όποιων υπηρεσιών του μελλοντικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: