Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ & ΚΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι ο νέος οργανισμός του Γ.Ν Ρόδου είναι ήδη πραγματικότητα. Δημιουργήθηκε βάση των επιταγών όχι του μνημονίου ούτε της τρόικας αλλά της εμπάθειας με λίγη δόση χαιρεκακίας ορισμένων εγκεφάλων της αριθμητικής επιστήμης φαινομενικά αλλά της πλήρους άγνοιας των υγειονομικών τοπικών αναγκών τελικά. Ίσως κάποιοι θυμούνται τα τραγελαφικά που συνέβησαν επί προηγούμενων Διοικήσεων τόσο τοπικά όσο και στην 2η Υ.Πε. Το προϊόν που παρήγαγαν να το χαίρονται: μονάδα νεογνών χωρίς γιατρούς, τέσσερις θέσεις παθολογοανατόμων υπηρετεί ένας και αυτός επικουρικός, έξι θέσεις ψυχιάτρων υπηρετεί ένας, τέσσερις θέσεις πνευμονολόγων υπηρετούν δύο, οκτώ θέσεις γυναικολόγων υπηρετούν 6, 4 θέσεις νευρολόγων στην νευρολογική κλινική που την καταργούν, υπηρετούν δύο ο ένας επικουρικός, έξι θέσεις ιατρών νεφρολόγων στην  νεφρολογική κλινική που την καταργούν, αναβαθμίζουν την Μ.Ε.Θ. μειώνοντας κατά δύο τον αριθμό των ιατρών με συνέπεια να κλείσουν τρία κρεβάτια στην εν λόγω μονάδα με τους εναπομείναντες να υποχρεώνονται να λειτουργήσουν και Μ.Α.Φ. Αναβαθμίζουν το Τ.Ε.Π. μειώνοντας τις θέσεις των υπηρετούντων ιατρών κατά δύο. Δημιουργούν Αιμοδυναμικό Τμήμα αλλά μειώνουν τις θέσεις των καρδιολόγων κατά δύο, δημιουργούν δύο ορθοπεδικές κλινικές δεν μας αρκεί η μία, έκοψαν δύο θέσεις φαρμακοποιών με μια η οποία βρίσκεται συνεχώς σε καθεστώς χηρείας,  έκοψαν δεκαπέντε θέσεις νοσηλευτών Π.Ε. και άλλες δεκαπέντε Τ.Ε καθώς και εφτά θέσεις Υ.Ε.
Πέραν αυτών η ενσωμάτωση ειδικών κλινικών του χειρουργικού τομέα στις ήδη υπάρχουσες γενικές χειρουργικές κλινικές δημιουργεί τεράστιο θέμα ως προς την συνέχιση της προσφοράς τους στο βαθμό που αυτό γινόταν έως σήμερα. Ο/η/οι δημιουργοί του παραπάνω εκτρώματος να γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή στην ιστορία αυτού του πολύπαθου ιδρύματος η αλήθεια θα λάμψει όπως το ηλιακό φώς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Η Ε.Ι.Ν.Ρ. ερωτά τους προϊσταμένους του νοσηλευτικού μας ιδρύματος σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο εάν συμφωνούν με τα πεπραγμένα εάν γνωρίζουν τους υπαίτιους και τι μέτρα πρόκειται να λάβουν. Περιμένουμε την απάντησή τους άμεσα αλλιώς θεωρούνται συνυπεύθυνοι του όλου κακού το οποίο καταστρέφει την Δημόσια Υγεία στον τόπο μας.
Η Ε.Ι.Ν.Ρ δηλώνει καθολικά αντίθετη με την προχειρότητα του δυστυχώς δεδομένου και θα αντιταθεί με όποιο μέσο μπορεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: