Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΟΔΟΣ:‘‘Ημέτεροι πολιτικών διέλυσαν το νοσοκομείο’’


‘‘Ημέτεροι πολιτικών διέλυσαν το νοσοκομείο’’

‘‘Ημέτεροι πολιτικών διέλυσαν το νοσοκομείο’’

ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, επικαλούμενος τις διατάξεις του νόμου 3868, βάσει του οποίου ο συντονιστής διευθυντής παραμένει συντονιστής εφ’όρου ζωής έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο συντονιστής διευθυντής του γαστρεντερολογικού τμήματος του νοσοκομείου Ρόδου Γιάννης Στουραΐτης.
Μάλιστα, τον ίδιο δρόμο σκέφτονται να ακολουθήσουν και οι συντονιστές διευθυντές των κλινικών και των τμημάτων που συγχωνεύονται ή γίνονται υποτμήματα, με βάση τον νέο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ο εμφύλιος πόλεμος και οι αναταράξεις στο νοσοκομείο Ρόδου συνεχίζονται και οι γιατροί περνούν στην αντεπίθεση, σκληραίνοντας τη στάση τους, προασπίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
Παράλληλα, άφησαν σαφείς αιχμές κατά συναδέλφων τους γιατρών του νοσοκομείου, αλλά και πολιτικών προσώπων που συνέβαλαν στο «μαγείρεμα» του νέου οργανισμού, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεών τους.
Επίσης, με τα στοιχεία που παρέθεσαν για τα πεπραγμένα του κάθε τμήματος, κατέδειξαν την ανάγκη τα τμήματα που μετατρέπονται σε υποτμήματα και είναι πρώτης γραμμής, να διατηρήσουν την αυτονομία τους κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η υποβάθμισή τους στην περίθαλψη των ασθενών.
Άστραψαν και βρόντηξαν οι συντονιστές διευθυντές των τμημάτων, η αυτονομία των οποίων καταργείται καθώς εντάσσονται και λειτουργούν στο πλαίσιο άλλων τμημάτων ή κλινικών, οι οποίοι χαρακτήρισαν «έκτρωμα» και έγκλημα τον νέο οργανισμό που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια διάλυσης του νοσοκομείου. Ειδικότερα στη συνέντευξη παρευρέθηκαν οι συντονιστές διευθυντές των κλινικών και τμημάτων Ουρολογικού Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ο διευθυντής της Θωμάς Σωτρίλης, της Νευρολογικής Δημήτρης Μακρής, του Νεφρολογικού Τμήματος Πολυχρόνης Αληβάνης και του Γαστρεντερολογικού τμήματος Γιάννης Στουραΐτης.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί στη Νεφρολογική κλινική το 2013 εισήχθησαν 586 ασθενείς, εκ των οποίων οι 471 ήταν για νεφρολογικά περιστατικά. Από τους γιατρούς της Ουρολογικής κλινικής κατά τον περασμένο χρόνο εξετάστηκαν 6.749 ασθενείς εκ των οποίων οι 2067 νοσηλεύτηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν και 663 χειρουργεία. Επίσης από τους γιατρούς του Γαστρεντερολογικού τμήματος το 2012 πραγματοποιήθηκαν 647 γαστροσκοπήσεις και 472 κολονοσκοπήσεις.

«Παίζουν με τη ζωή των ασθενών»

«Γονατογράφημα» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Δωδεκανησίων χαρακτήρισε τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου ο κ. Αληβάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης να γίνουν διορθώσεις. «Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε αυτό το συνονθύλευμα και γιατί δημιούργησαν απίθανα τμήματα και κλινικές στο Νοσοκομείο. Προσωπικά αισθάνομαι απειλούμενος ως μελλοντικός δυνητικός χρήστης του Νοσοκομείου», υπογράμμισε ο κ. Αληβάνης.
Μάλιστα με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο απέδωσε σε βολέματα «ημετέρων» το αλλοπρόσαλλο οργανόγραμμα το οποίο όπως είπε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.
«Με μια ματιά, ξεχωρίζουν οι κλινικές του νοσοκομείου που έμειναν αλώβητες από το τσουνάμι! Από αυτές, επίσης με μια ματιά ξεχωρίζουν όσοι, με την ιδιότητα του άτυπου συμβούλου, έχουν πρόσβαση στα πολιτικά πρόσωπα που ανοσιούργησαν εις βάρος των συμπολιτών μας με τον χειρότερο τρόπο.
Η φιλοσοφία πίσω από το νέο, αλλοπρόσαλλο οργανόγραμμα, είναι κρατάμε τους ημέτερους – ξηλώνουμε ή αποδυναμώνουμε τους ενοχλητικούς, κι εμείς σε αντάλλαγμα των συμβούλων μας, διατηρούμε στο ακέραιο τα κεκτημένα μας. Αυτοί οι άτυποι σύμβουλοι, νομίζουν ότι δεν φαίνονται διότι τους διαφεύγει ότι ζούμε στη Ρόδο, όπου όλοι γνωρίζουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, σε βάθος χρόνου. Με αφορμή και με πρόσχημα την οικονομία που επιτάσσει η Τρόϊκα, διαλύονται τα πάντα εκτός των «ημετέρων» οι οποίοι μαγείρεψαν τη σούπα από κοινού με τους φωστήρες σύμφωνα με τα γούστα τους, δηλαδή το προσωπικό τους συμφέρον, αγνοώντας προκλητι- κά τις ανάγκες των ασθενών μας, τις οποίες εμείς αβοήθητοι πασχίζουμε να καλύψουμε εκ των ενόντων. Τι ακριβώς πληρώνουμε ; Προφανέστατα, τα ενοχλητικά πεπραγμένα, στάση, γλώσσα και πένα μας…Οι ασθενείς μας τι ακριβώς πληρώνουν; Πανάκριβα τις ζωές τους!»

Πυρ ομαδόν κατά του οργανογράμματος

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σωτρίλης αποκάλεσε τον νέο οργανισμό ως σαρωτικό τυφώνα. «Το πρόβλημα δεν έγκειται στο μνημόνιο, αλλά είναι πρόβλημα μνημονιακών προσώπων. Η απόφαση που κατευθύνθηκε στο υπουργείο Υγείας διαλύ- ει τα πάντα. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα χάσουμε τις θέσεις μας, αλλά ότι το νοσοκομείο που ήδη φθίνει, καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Τμήματα ζωτικής σημασίας χαρακτηρίζονται ως υποτμήματα κλινικών ενώ άλλα τμήματα που δεν λειτουργούν ή δεν προσφέρουν την ποιότητα και την ποσότητα της περίθαλψης στους πολίτες, έχουν αναγορευτεί ως κλινικές με τιμώμενα τα πρόσωπα των γιατρών που τα υπηρετούν», τόνισε ο κ. Σωτρίλης.
Έκτρωμα αποκάλεσε τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου ο κ. Παπαναστασόπουλος, αναφέροντας ότι «μόνο δόλιοι άνθρωποι που θέλουν εσκεμμένα να βλάψουν τη Δωδεκα- νησιακή κοινωνία θα μπορούσαν να κατασκευάσουν αυτό το έκτρωμα. Σήμερα, με αυτό
το τερατούργημα διαλύουν την Ουρολογική, μία από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα. Ο τουρίστας επιλέγοντας έναν προορισμό εξετάζει και το επίπεδο παροχών υγείας υπάρχει, οπότε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη βαριά βιομηχανία μας θα είναι τεράστιο».
Για παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του δωδεκανησιακού λαού έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο κ. Μακρής, ο οποίος ανακοίνωσε χθες, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από το Νοσοκομείο και από τη Ρόδο λέγοντας με νόημα «Καλή τύχη και ο θεός μαζί τους». Η νευρολογική κλινική, είναι κατά κοινή ομολογία μία από τις κλινικές της πρώτης γραμμής και η υποβάθμισή της όχι μόνο απαξιώνει το νοσοκομείο άλλα θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των ασθενών. Μόνο το 2012 ο κ. Μακρής χειρούργησε στην κλινική του 150 ασθενείς, όταν η κάθε μία αεροδιακομιδή στοιχίζει 40.000 ευρώ! Σε διαφορετική περίπτωση δηλαδή, το κράτος θα επιβαρυνόταν συνολικά με 20 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: