Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΟΔΟΣ:ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ: «Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ: «Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών»
Ερώτηση για τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαμπρούλης και Σπύρος Χαλβατζής καλώντας τον υπουργό υγείας να τον αποσύρει.
Οπως αναφέρεται στην ερώτηση, «η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες αντί να δώσουν λύσεις έρχεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα με τον νέο Οργανισμό, μέσω του οποίου όχι μόνο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο, αλλά  θέτει και σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Η ερώτηση
Σε  τραγική  κατάσταση  βρίσκεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας και υποχρηματοδότησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
Πιο συγκεκριμένα τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα, υγειονομικά υλικά, που δεν υπάρχουν για να γίνουν ακόμα και κρίσιμες για την κατάσταση των ασθενών θεραπείες και επεμβάσεις, ελλείψεις σε τρόφιμα και μηχανολογικό εξοπλισμό με συνέπεια να έχει ήδη οδηγηθεί το Νοσοκομείο, σε αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας και το προσωπικό σε απόγνωση, ενώ οι κάτοικοι του νησιού από τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν αυτή την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου με την υπονόμευση της ίδια της υγείας τους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασθενείς και οι οικογένειες τους καταταλαιπωρούνται και αφαιμάζονται οικονομικά αναγκαζόμενοι να ταξιδεύουν προς την Αθήνα ή το Ηράκλειο Κρήτης για τις ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας που έχουν.
Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες αντί να δώσουν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα που επανειλημμένα θέσαμε και μέσα στη Βουλή, έρχεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα με τον  νέο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄3474/31/12/2012, μέσω του οποίου όχι μόνο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο, αλλά  θέτει και σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Ο νέος Οργανισμός προβλέπει:
-       Μείωση των κλινών από 385 σε 360 και των 176 θέσεων  ιατρών σε 154.
-       Τα τμήματα γαστρεντερολογικό, νευρολογικό, νευροχειρουργικό, ουρολογικό, αγγειο–χειρουργικό, οφθαλμολογικό συγχωνεύονται, ενώ το νεφρολογικό καταργείται τελείως.
-       Στη μονάδα εντατικής θεραπείας οι κλίνες μειώνονται από 8 σε 5!!!
Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα απίστευτης απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της σημερινής κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική που αντιμετωπίζει το αγαθό της δημόσιας υγείας, ως εμπόρευμα, και την ασθένεια σαν  ευκαιρία για κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας.
Αυτό ακριβώς υλοποιείται και μέσα από τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται είναι ενταγμένα και υπηρετούν το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου, των κομμάτων του και της ΕΕ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την στήριξη δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων υπονομεύοντας κυριολεκτικά και θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την υγεία και τη ζωή του λαού μας.
Άλλωστε είναι γνωστές οι μελέτες, που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έχει κάνει από καιρό το Κ.Κ.Ε., ότι έχουμε σαν αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών την αύξηση της νοσηρότητας και τη μείωση του προσδόκιμου ζωής του λαού μας, ακόμα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε αύξηση και της βρεφικής θνησιμότητας τα τελευταία χρόνια δεικτικό της βαρβαρότητας που βιώνουν από τα γεννοφάσκια τους τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ούτως ώστε άμεσα, να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα στο νοσοκομείου της Ρόδου και πιο συγκεκριμένα;
  1. 1.    Να αποσυρθεί ο απαράδεκτος νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου της Ρόδου, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄3474/31/12/2012, που μειώνει τα κρεβάτια κλείνει και συγχωνεύει άκρως απαραίτητα τμήματα του νοσοκομείου.
  2. 2.    Την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, για να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν οι κλινικές τη λειτουργία τους.
  3. 3.    Να παρέχονται σε όλους που προσέρχονται να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ή άνεργοι, Έλληνες ή μετανάστες.
  4. 4.    Να χρηματοδοτηθεί γενναία το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νησιού ούτως ώστε να εξασφαλίσουν επάρκεια σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό αλλά και να εξασφαλίσουν τον εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανολογικού τους εξοπλισμού.
  5. 5.    Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου από νυχτερινά και αργίες, υπερωρίες και εφημερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: