Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου για την αλλαγή του οργανογράμματος του Νοσοκομείου


ΠΡΟΣ :
Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

τηλ. 21052358 15-19
Αριστοτέλους 17
Τ.Κ. 101 87
ΑΘΗΝΑ

Θέμα : Οργανισμός Λειτουργίας του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως ήδη θα έχετε λάβει γνώση από άλλους φορείς και δημόσια πρόσωπα της Ρόδου, ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου 2012, βρίσκει κάθετα αντίθετους όλους τους τοπικούς φορείς υγείας, όπως μεταξύ άλλων τον διευθυντή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Δεν μπορώ να ξέρω αν η τελική μορφή του Οργανισμού ήταν αποτέλεσμα κακής ή ελλιπούς ενημέρωσης του συντάκτη του για τις ανάγκες και τα προβλήματα στη μέχρι σήμερα λειτουργία και υποδομή του Νοσοκομείου μας ή αν υπήρξαν άλλες σκοπιμότητες, γεγονός όμως είναι ότι, όπως επιμένουν οι ίδιοι οι φορείς, παρότι διατυπώθηκε έγκαιρα και υπεύθυνα η γνώμη τους, δεν ελήφθη ούτε κατ΄ ελάχιστον υπόψιν. Πόσο μάλλον όταν, όπως αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας, η πρότασή τους για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου δεν επιβαρύνει οικονομικά στο παραμικρό το Δημόσιο, αφορώντας μόνο εσωτερικές ανακατανομές στη διάρθρωση των κλινικών και των υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία.
Κατόπιν αυτού, ενώνω και εγώ, ως δήμαρχος Ρόδου, τη φωνή μου με εκείνη των φορέων και ζητώ την αλλαγή του καθολικώς απορριπτομένου Οργανισμού και την σύνταξή του εκ νέου, αυτή τη φορά λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις και τις προτάσεις των αρμοδίων φορέων, που έχουν άμεση γνώση και αντίληψη της κατάστασης.
Ευελπιστώντας στη θετική σας γνώμη για επανεξέταση του ζητήματος.

με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: