Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΔΙΑΚΗ:Υποβαθμίζεται λειτουργικά το Νοσοκομείο της Ρόδου...


Υποβαθμίζεται λειτουργικά το Νοσοκομείο της Ρόδου...


Υποβαθμίζεται λειτουργικά το Νοσοκομείο της Ρόδου...
Τα πάνω κάτω φέρνει στη λειτουργία του νοσοκομείου της Ρόδου το νέο οργανόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμοστεί καθώς ανατρέπονται τα σημερινά δεδομένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούν τόσο στην κατάργηση τμημάτων και τη συγχώνευση άλλων, όσο και στη μείωση των θέσεων των γιατρών που υπηρετούν.

Επίσης μειώνονται τα κρεβάτια στην εντατική και από 8 γίνονται πλέον 5, ενώ μειωμένες θα είναι και οι νοσοκομειακές κλίνες. Έτσι από 385 γίνονται 360, ενώ οι γιατροί από 176 θα μειωθούν στους 154.

Με το νέο οργανόγραμμα προβλέπονται λοιπόν 25 κλίνες λιγότερες, 22 γιατροί λιγότεροι και 3 κρεβάτια λιγότερα στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με το σύλλογο νοσοκομειακών γιατρών καταργούνται 2 θέσεις παθολογίας, 1 θέση ουρολογίας, 4 θέσεις αναισθησιολογίας, 2 θέσεις για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 3 θέσεις καρδιολογίας, 1 θέση νευρολογίας, 1 θέση νεφρολογίας, 2 θέσεις γενικής χειρουργικής, 1 θέση ορθοπεδικής, 1 θέση ψυχιατρικής, 2 θέσεις ακτινοδιαγνωστικής και 2 θέσεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Επίσης τα τμήματα γαστρεντερολογικό, νευρολογικό, νευροχειρουργικό, ουρολογικό, αγγειοχειρουργικό και οφθαλμολογικό δε θα είναι πλέον αυτόνομα καθώς συγχωνεύονται, ενώ καταργείται το νεφρολογικό τμήμα. Μάλιστα ο σύλλογος αναρωτιέται τι θα απογίνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του τμήματος!

Οι αλλαγές αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο του νοσοκομείου μας καθώς υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της περιοχής και πλήττεται καθοριστικά ο κλάδος του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: