Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Πέμπτη το πρωί για τη στελέχωση του Ιατρείου Γενναδίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η υγεία, το βασικότερο αγαθό και μάλιστα Δημόσιο, στην Νότια Ρόδο βρίσκεται πλέον στην περιοχή της επικινδυνότητας και της συνεχούς απαξίωσης.
Είναι λυπηρό και ίσως βαρετό για κάποιους, να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα το αίτημα για το αυτονόητο και το ελάχιστο, τουλάχιστον ένας γιατρός για όλη την περιοχή (η οποία καλύπτει το 30% του νησιού) και 24ωρη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου Γενναδίου.
Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση των κατοίκων, που διοργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή για το θέμα, παρουσία μόνο εκπροσώπων του Δήμου, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, (δυστυχώς απουσίαζαν οι αρμόδιοι), αποφασίστηκε η εξάντληση κάθε μέσου και τρόπου από τοπικούς φορείς (Δήμος, Νοσοκομείο, κλπ.) να δώσουν κατ’ αρχήν λύση στο ελάχιστο (24ωρη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου).
Οι προσπάθειες ξεκίνησαν, οι συζητήσεις πρέπει να καταλήξουν στο πρακτέο που είναι μόνο η εύρεση του ιατρικού προσωπικού. Η επιθυμία δεν πρέπει να εξαντλείται ως ευχή και παράκληση, πρέπει να υλοποιείται.
Η δίκαιη αγωνιστική κινητοποίηση πρέπει να οδηγεί σε λύσεις θετικές και καλυτέρευση, ειδάλλως χαρακτηρίζεται ως δημαγωγία και αποφυγή.
Συνεχίζουμε όχι για να επιβεβαιώσουμε επικοινωνιακά την παρουσία μας αλλά κυρίως να οδηγηθούμε σε λύσεις.
Έτσι την Πέμπτη 23-05-2013 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου Ρόδου καλούμε σε συγκέντρωση όλους τους αιρετούς εκπροσώπους όλων των φορέων της περιοχής και οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί.

- Διεκδικούμε, σε πρώτη φάση, την άμεση και 24ωρη συνεχή λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου
- Σταδιακή κάλυψη όλων των προβλεπόμενων θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ( ΦΕΚ 773/Β/28-4-2009)
- Άμεση εφαρμογή του ισχύοντος σχεδιασμού του ΕΚΑΒ για την κάλυψη της Νότιας Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: