Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πόλεμος των αριθμών στις απεργίες! Τι λέει ο Άδωνις για συμμετοχή- τι απαντούν οι γιατροί

Μικρά ποσοστά συμμετοχής στις τριήμερες απεργίες των γιατρών επικαλείται και πάλι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter. Τι απαντούν οι γιατροί
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Το Twitter επιλέγει και πάλι ο  Άδωνις Γεωργιάδης για να «παίξει» με τα …νεύρα γιατρών και εργαζομένων και τα ποσοστά συμμετοχής στις τριήμερες απεργίες. 
Μόλις πρόσφατα είχε φωτογραφήσει μόνος από το παράθυρο του γραφείου του, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείου Υγείας της ομοσπονδία των εργαζομένων. 
Τώρα μιλά για εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των γιατρών της Α υγειονομικής περιφέρειας της Αττικής όπου εντάσσονται όλα τα μεγάλα νοσοκομεία. 
 
Ειδικότερα σημειώνει στο twitter: «Προ ολίγου ενημερώθηκα για το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στα νοσοκομεία σήμερα στην Α’ ΥΠΕ: 1,7%...τα σχόλια περιττεύουν». 
Βέβαια οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) έχουν άλλη άποψη καθώς  σημειώνουν ότι οι περισσότεροι εφημερεύουν για να καλύψουν τις ανάγκες, λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΣΥ.
 
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίδεται και πάλι σε διαστρεβλωτικές δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία θα επαναλάβουμε τα εξής προφανή:
 
Μετά τρία χρόνια μνημονίων τα Νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενά σήμερα ξεπερνούν τις 6500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες Τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και 11 φορές το μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά.
 
Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν».
Να σημειωθεί ότι οι απεργίες γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου οπότε και στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. 
 
Δείτε παρακάτω τι έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: