Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Διοικητής ή δικολάβος;(.)

  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Παπανικόλας επιδίδεται σε περίεργα παιχνιδάκια σχετικά με τις απεργίες των γιατρών. Ενώ λοιπόν  η σημερινή πανελλαδική απεργία έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ, η οποία προφανώς έστειλε τη νόμιμη ενημέρωση στην κυβέρνηση, αυτός ζητά να λάβει επιπλέον ειδική ειδοποίηση και από την Ενωση Γιατρών Ρόδου (κλικ εδώ).
Ούτε η ενημέρωση της ΟΕΝΓΕ προς το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως ικανοποιεί τον κ. Παπανικόλα, γι αυτό και δίνει εντολή να πραγματοποιηθούν σε μέρα απεργίας κανονικά τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ρόδου.
Είναι προφανές πως το έγγραφο του Διοικητή συνιστά κραυγαλέα περίπτωση απαγόρευσης νόμιμης απεργίας, ενέργεια η οποία διώκεται βάσει του νόμου 1264/82. Εάν ο κ. Παπανικόλας ήθελε να κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας ας προσέφευγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών στη Ρόδο.
Δεν τολμά όμως να το κάνει,  βασιζόμενος στον εκφοβισμό που μπορεί να ασκήσει με τέτοια έγγραφα στους εργαζόμενους.
Ενημερώνουμε τον κ. Διοικητή πως η ΟΕΝΓΕ από κοινού με την Ένωση Γιατρών θα κινηθούν νομικά εναντίον του σε περίπτωση που επαναλάβει παρόμοιο ατόπημα.

Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: