Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Οι επιφάνειες χαλκού ανάμεσα στα υλικά κορυφαίας τεχνολογίας για τα στελέχη νοσοκομείων το 2014

Σε έγγραφο που δημοσίευσε το Ινστιτούτο ECRI, με τίτλο: "Λίστα των 10 καλύτερων τεχνολογιών από κορυφαία στελέχη νοσοκομείων" για το 2014 τονίστηκε η σημασία του αντιμικροβιακού χαλκού.

Ο πρωταρχικός στόχος δημιουργίας του συγκεκριμένου εγγράφου, είναι η επεξήγηση των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους των νοσοκομείων να βελτιώσουν τον σχεδιασμό τοποθέτησης των κεφαλαίων τους για το 2014.

Ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στη δημοσίευση, ήταν η χρήση των επιφανειών χαλκού στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Αρχικά, έγινε ανάλυση των κινδύνων που σχετίζονται με την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Ακολούθησε μία τοποθέτηση σχετικά με τις επιφάνειες αντιμικροβιακού χαλκού, παρέχοντας επιστημονικά στοιχεία και σχόλια σχετικά με το πώς η στρατηγική χρήση των επιφανειών αντιμικροβιακού χαλκού μπορεί να συνεισφέρει θετικά στις υπηρεσίες υγείας.

Τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου ECRI, προήλθαν από τη χρήση στοιχείων του δοκιμαστικού πρωτόκολλου του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής (EPA) - τμήμα του Υπουργείου Άμυνας, που χρηματοδότησε την κλινική έρευνα καθώς και μία χρηματοδοτούμενη κλινική δοκιμή από το Πρακτορείο για την Φροντίδα Υγείας, Έρευνας και Ποιότητας (AHRQ), η οποία υλοποιείται στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLA της Αμερικής.

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρο το έγγραφο, παρακαλούμε κατεβάστε το από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ECRI, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: