Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014


Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2014


ΔΗΛΩΣΗ

Η κυβέρνηση με το πρόσφατο νομοθέτημα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)  διέλυσε όλες τις δομές του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιτύχει το στόχο των 8500 διαθεσιμοτήτων.
Ήδη από αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου βάζουν λουκέτο σε όλα τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, πριν ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το τερατούργημα για το ΠΕΔΥ, δείχνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουν τα μνημονιακά ενεργούμενα στους νόμους και τη νομιμότητα.
Δεν διαλύουν όμως μόνον την ΠΦΥ.
Η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων, ενώ η αυξημένη νοσηρότητα που παρατηρείται αυτή την εποχή επιδεινώνει έτι περεταίρω την κατάσταση.
Καλούμε όλες και όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν αύριο Δευτέρα από κοινού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και τους πολίτες στην περιφρούρηση των υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ.
Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας και όλων των πολιτών της χώρας 
·  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
·  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
·  ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: