Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το 'Ερρίκος Ντυνάν' αντιμετωπίζει το φάσμα του 'λουκέτου', ενώ ελλείμματα 25 εκατομμυρίων το χρόνο, πνίγουν το 'Ωνάσειο'

Προβληματισμό προκαλεί η δυσμενής εξέλιξη που σημειώνεται στα διοικητικά, αλλά και στα αμιγώς λειτουργικά θέματα δύο πρότυπων νοσοκομείων.
Το 'Ερρίκος Ντυνάν' αντιμετωπίζει το φάσμα του 'λουκέτου', έπειτα από τη σοβαρή εμπλοκή που σημειώθηκε στα διοικητικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).
Όπως αναφερόταν και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Iatronet.gr, η απόρριψη από το Ειρηνοδικείο της διοίκησης που όρισε το υπουργείο Υγείας, 'μπλοκάρει' και τη διαδικασία διασφάλισης λειτουργίας του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν'.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση, σημειώνοντας ωστόσο ότι 'η κυβέρνηση και για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΕΕΣ και το νοσοκομείο'.

Ωνάσειο

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το 'Ωνάσειο' Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), το οποίο εμφανίζει ετησίως ελλείμματα της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του, η προσωρινή διοίκηση ασκείται από το Ίδρυμα Ωνάση, ενώ οι γιατροί λαμβάνουν χαμηλότερες αμοιβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: