Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Γαλάζια» μάχη συνδικαλιστών γιατρών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου! Όλο το παρασκήνιο

Οι απολύσεις στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι προ των πυλών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα το ΠΕΔΥ. Το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρές τριβές και ίντριγκες στους κόλπους των γαλάζιων συνδικαλιστών για το ποιος θα «φορτωθεί» τη συνδικαλιστική ήττα…
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στον “γαλάζιο” ιατρικό κόσμο σε βάρος της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι κάτι παραπάνω από...εκρηκτικό. 
Τα… «δικά μας παιδιά» είναι πλέον ανοικτά κατά των αποφάσεων της ΝΔ και της δικομματικής κυβέρνησης για την Υγεία ενώ το φαίνεται πως το ζήτημα είναι τώρα ποιος θα επωμιστεί τη συνδικαλιστική ήττα για τους χειρισμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα. 
 
Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης σείστηκαν τα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού από τα ...μαχαίρια που βγήκαν ανάμεσα σε γαλάζιους συνδικαλιστές γιατρούς με εκφράσεις όπως «ανάμεσά μας υπάρχουν προδότες» να δίνουν και να παίρνουν. 
Περιστατικό που οδήγησε τελικά στη μεγάλη κόντρα του γαλάζιου προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρας Ανεμοδουρά και τη μεταφορά της τελευταίας στο νοσοκομείο έπειτα από …θερμό επεισόδιο. 
 
Η κόντρα αυτή φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς πλέον όλα τα βλέμματα των γιατρών είναι στραμμένα στην επερχόμενη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος αλλά και η Βαρβάρα Ανεμοδουρά που είναι Ταμίας του ΠΙΣ.
 
Και οι επερχόμενες όμως εκλογές στον κλάδο των ιατρών δε θα περάσουν …αβρόχοις ποσί καθώς ήδη ακονίζονται τα μαχαίρια. 
Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και ανεξάρτητες υποψηφιότητες γαλάζιων συνδικαλιστών οι οποίοι θα επιχειρήσουν να στήσουν τα δικά τους ψηφοδέλτια κόντρα σε αυτά που θα υποστηρίξει η ΝΔ επίσημα, ως ένδειξη έντονης ενόχλησης στο επίσημο κόμμα για τους χειρισμούς στο θέμα του νέου ΕΟΠΥΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: