Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2014
Α.Π:5262



ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Θέμα: απεργία στις 6 Φεβρουαρίου 2014

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ όλοι οι ιατρικοί και υγειονομικοί φορείς προκειμένου να συζητήσουν κοινές δράσεις κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, το οποίο εκτός από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα συμπαρασύρει στη διάλυση τα ΚΥ καθώς και τα Νοσοκομεία της χώρας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν: ΠΙΣ,  ΕΟΟ, ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αποφασίστηκε ομόφωνα:
1.- Να προκηρυχτεί πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς.
2.- Τη μέρα της απεργίας να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.
3.- Μέχρι τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να υπάρξουν επαφές με τα σωματεία μέλη μας και με όλους τους κοινωνικούς φορείς της χώρας και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη.
Το πανυγειονομικό μέτωπο θα συνεχίσει τη δράση του και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ώστε μέσα στην τεράστια κρίση να προασπίσει την περίθαλψη του ελληνικού λαού.
Αφίσα θα σταλεί στις Ενώσεις μέσω κούριερ και θα είναι στα χέρια σας το αργότερο την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.
Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που έχει οριστεί στις 1.30μμ της 6ης Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά με μικρή χρονική καθυστέρηση στην έναρξη, ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία στη Βουλή. Καλούμε όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και τους Προέδρους Ενώσεων να προσέλθουν στις 11 πμ στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στο υπουργείο Υγείας και μετά το τέλος της πορείας θα μεταβούμε στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ για να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων στο ΣτΕ για το μισθολογικό και το αφορολόγητο της αποζημίωσης βιβλιοθήκης. Για το σκοπό αυτό έχει κληθεί να παρευρίσκεται ο κ. Μιχαήλ, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που θα ανακύψουν.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: