Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ 21/02/2014





Η βασική στόχευση του ν/σ είναι οι 8500 διαθεσιμότητες εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ , η διευκόλυνση 2500-3000 τουλάχιστον απολύσεων γιατρών , η συρρίκνωση των δημόσιων  δομών στα πλαίσια της ενιαίας ΠΦΥ , η ακόμα μεγαλύτερη  μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στους ασφαλισμένους και η προνομιακή παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό τομέα που κυριαρχεί πλέον στην αγορά υγείας εις βάρος των αυτοαπασχολουμένων υγειονομικών .
Eίναι πρωτοφανές μια μεταρρύθμιση στην Υγεία να ξεκινά με κλείσιμο δομών , με διαθεσιμότητα όλου του  προσωπικού , με λιγότερους γιατρούς και με πολύ λιγότερες παροχές προς τους ασθενείς. Οι πολίτες ξέρουν ότι το Σύστημα Υγείας ήταν και πριν την κρίση προβληματικό  , είχε παθογένειες και στρεβλώσεις  , αλλά τουλάχιστο είχε εύκολη πρόσβαση που σήμερα έχει χαθεί. 
Aυτό που θα προκύψει είναι η  αντίστροφη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων ισχυρών «παικτών» του χώρου ,  και φυσικά η υγειονομική ανισότητα ,  δηλαδή της ανεπαρκούς υγειονομικής  κάλυψης αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη όπως είναι οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες , τα ΑμεΑ   Κάθε βήμα του ασθενή εντός του ΕΣΥ και της ΠΦΥ συνεπάγεται διαρκώς αυξανόμενο  οικονομικό τίμημα, από το κλείσιμο ραντεβού, ως την εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία,  τη συνταγογραφία, την αγορά φαρμάκων, τον εργαστηριακό έλεγχο και τη νοσηλεία. Αναδεικνύεται  έτσι  το  αίτημα της πλήρους και δωρεάν υγειονομικής φροντίδας κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη , ανεξάρτητα από εργασία , ασφάλιση , εισόδημα και νομιμότητα παραμονής στη χώρα. Συνεπάγεται επίσης ότι η   άσκηση της ιατρικής θα γίνεται με όρους ανιδιοτέλειας , συνεργατικότητας με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας , επιστημονικής δεοντολογίας , σεβασμού του αρρώστου, ανθρωπιάς και κοινωνικής ευθύνης.
Το ν/σ λοιπόν  δεν έχει   στόχο την άμεση κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού , ιδιαίτερα των ανασφάλιστων, τηνανακούφισητων στρωμάτων της κοινωνίας που αδυνατούν να καταβάλλουν το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη συνολική ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας Υγείας . 
Ταυτόχρονα, ενώ οι ασθενείς αδυνατούν να αντιμετωπιστούν από τις δομές της ΠΦΥ και καταφεύγουν στα Νοσοκομεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας οδηγείται στην πλήρη απαξίωση και συρρίκνωσή του .Κραυγαλέες ελλείψεις  νοσηλευτικού, ιατρικού, εργαστηριακού προσωπικού, εξοπλισμού, αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων, απαραίτητων φαρμάκων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, για τους άπορους, για τη συνέχιση χημειοθεραπειών και θεραπευτικών σχημάτων για ειδικές παθήσεις. Αποκλεισμοί για τη πρόσβαση των ανασφάλιστων ακόμη και για εμβολιασμούς. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, Κλινικών, Τμημάτων, που ήδη αποδιαρθρώνουν το ΕΣΥ, θα συνεχιστεί. Έτοιμες κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ, δεν λειτουργούν. Οι νέοι γιατροί σπρώχνονται στην αναγκαστική μετανάστευση. Παραμένουν τα χαράτσια των 5 ευρώ στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, του 1 ευρώ για κάθε συνταγή, των υπέρογκων ιδιωτικών δαπανών στα απογευματινά ιατρεία - στη φαρμακευτική αγωγή - στον διαγνωστικό έλεγχο.
AΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 
1)Την οργάνωση καθολικού, ολοκληρωμένου, ποιοτικού, ΔΩΡΕΑΝ, αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, χρηματοδοτούμενου με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
2)Στελέχωση - στήριξη όλων των υποστελεχωμένων Τμημάτων Νοσοκομείων με επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό
3)Διορισμό όλων των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους και πραγματοποίηση των προσλήψεων που θα επιτρέψουν να αξιοποιηθούν οι νέοι γιατροί και να υλοποιηθούν ασφαλή και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών με 1 ενεργό εφημερία την εβδομάδα.  
4)Αύξηση των λειτουργικών δαπανών του  Νοσοκομείου μας.
5)Λειτουργία όλων των έτοιμων κλινών ΜΕΘ 
6)Οργάνωση αυτοτελούς  Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών
7)Πληρωμή όλων των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί, κατάργηση της απλήρωτης εργασίας με πρόσθετες εφημερίες
8)Διεκδικούμε την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ειδικού ιατρικού μισθολογίου. Καταθέτουμε παράλληλα, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα για τη δικαστική δικαίωση των γιατρών του ΕΣΥ.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                              ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ΜΑΡΙΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: