Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

MΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 13 Ιουνίου 2016


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ    13 Ιουνίου 2016


MΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Το νοσοκομείο της Ρόδου έχει πολλά προβλήματα. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι η ένταση μεταξύ της νέας διοίκησης και των νοσοκομειακών γιατρών».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσοκομείο της Ρόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με έκπληξη παρακολουθώ , εδώ και μέρες, την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της νέας διοίκησης του Νοσοκομείου Ρόδου και των νοσοκομειακών γιατρών.
Το νοσοκομείο της Ρόδου έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι η πρόκληση έντασης και αναταραχής στο εσωτερικό του.
Η νέα Διοικητής  οφείλει να γνωρίζει ότι το νοσοκομείο της Ρόδου , αν στάθηκε όρθιο όλον αυτό το καιρό, το οφείλει στην αυταπάρνηση και στην διάθεση προσφοράς του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Διοικητικά καθήκοντα δεν ασκείς μόνο με πειθαρχικά μέτρα και απειλές ποινικών διώξεων αλλά με την πειθώ, τη συνεργασία και το διάλογο.
Είναι σαφές ότι πρέπει να εκτονωθεί άμεσα το κλίμα έντασης που επικρατεί ανάμεσα στη νέα διοικητή του νοσοκομείου και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Ευθύνη αυτού που ασκεί διοίκηση στη μεγαλύτερη δομή δημόσιας υγείας στο Νότιο Αιγαίο, πέρα από την εφαρμογή του νόμου, είναι και ο διάλογος και η συνεργασία.

Εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω και να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της ευθύνης τους».                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: