Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των «θεσμών» από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να παρουσιαστεί  στο επόμενο διάστημα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και ταυτόχρονα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, την ποιότητα της φροντίδας και τον έλεγχο της δαπάνης.
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνάντησή τους τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννη Μπασκόζο, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη και την πρόεδρο του ΕΟΦ, κ. Αικατερίνη Αντωνίου, συζητήθηκε ο έλεγχος και η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: