Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Νέα παράταση στην εφαρμογή της Κοινοτική Οδηγίας

Νέα παράταση (ygeianet.gr) στην αναστολή εφαρμογής της Κοινοτικής Οδηγίας για το χρόνο εργασίας και εφημερίας των νοσοκομειακών γιατρών υπογράφτηκε την 14/7/2008 από τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομίας. Έτσι παρατείνεται το σημερινό καθεστώς εργασίας και εφημέρευσης. Κανείς όμως δεν λέει αν και αυτή η τροπολογία είναι νόμιμη και δεν θα έρθει αύριο το Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσω των Επιτρόπων να δημιουργήσει νέα αναταραχή με την μη έγκριση των εφημεριών. Κανείς δεν λέει αν είναι απαραίτητες και οι Υπεύθυνες Δηλώσεις. Κανείς δεν λέει αν μπορεί ο γιατρός να κάνει χρήση του δικαιώματος εργασίας σύμφωνα με τη Κοινοτική Οδηγία. Η απόφαση αναστολής βγήκε συντομότατα. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα έρθει με τον Άγιο Βασίλη την Πρωτοχρονιά. Εκτός αν υπάρχει σχετική ειλημμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα νομιμοποιήσει εκ των υστέρων την παράταση της αναστολής.

Και φυσικά μέσα στη κοινή υπουργική απόφαση, στο "έχοντες υπ΄όψη τις διατάξεις" στη παράγραφο 5 αναφέρεται "Το γεγονός οτι απο την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού"

Είπαμε και εμείς.....είναι ποτέ δυνατόν να προκληθεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και επ' ωφελεία των γιατρών και κάθε εργαζόμενου;

Αν είναι δυνατόν.....



Μαζί με τις φωτιές στη Ρόδο λέτε να καούν και η αξιοπρέπεια μας και η δουλειά μας; Πάντως καψαλισμένες είναι ήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: