Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Nέο Μισθολόγιο Δικαστικών.......Παιδιά και αποπαίδια

Με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο Σχέδιο Νόμου «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» αναπροσαρμόζονται από την 1-1-2008 οι βασικοί μισθοί των δικαστικών λειτουργών. Διαβάστε εδώ
Η διάταξη αυτή κατατέθηκε σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν σε εκτέλεση της συνταγματικής επιταγής ότι «οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους» (άρθρο 88 παρ. 2).

Οι δικαστές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, οι δικαστές δίκασαν και επιδίκασαν και το Υπουργείο Οικονομίας συμμορφώθηκε ως προς τις υποδείξεις. Το σκεπτικό; Ότι υπάρχει συνταγματική επιταγή για αποδοχές ανάλογες του λειτουργήματος. Μάλλον υπάρχουν στην Ελλάδα διαφορετικά συντάγματα και εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Παλαιότερα οι δικαστικοί χρησιμοποίησαν τις εφημερίες των γιατρών για να επιτύχουν νέο μισθολόγιο. Και καλά έκαναν. Παράλληλα όμως στερήθηκε από τους γιατρούς το δικαίωμα αναπροσαρμογής των μισθών τους. Πέντε αυξήσεις τουλάχιστον έχουν γίνει στους δικαστικούς από το το 1998. Καμμία στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Προσφυγές δικαστικών δικάζονται πάραυτα. Προσφυγές γιατρών και υπολοίπων κοινών θνητών εξετάζονται και τελεσιδικούν μετά από χρόνια. Και το κράτος πιστός αρωγός όλων των δικαστικών αιτημάτων. Και σκληρός αντίπαλος κάθε άλλου που διεκδικεί το δικαίωμα αξιοπρεπούς αμοιβής και ανταποδοτικότητας. Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει το κράτος. Κάτι που κρατά για λογαριασμό του και δεν το δικαιολογεί με επάρκεια. Γιατί δεν υπάρχει άλλη λογική, οτι υπήρχαν 85ο εκατομμύρια ευρώ για τα αναδρομικά των δικαστικών και δεν ξέρουμε άλλα πόσα για το νέο μισθολόγιο. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν οι αυξήσεις του 3% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 4,5-5 %.

Και δεν αυξάνεται μόνο ο βασικός μισθός. Αυξάνονται και τα επιδόματα. Άξιος ο μισθός σας κύριοι, και για τους μεν και για τους δε. Πραγματικά άξιος για τους δικαστικούς που πέτυχαν και θα πετύχουν στα αιτήματά τους, πραγματικά "άξιος" για τους οικονομικούς φωστήρες και τους υπόλοιπους εξουσιάζοντες. Άλλωστε οι μεγάλες συναναστροφές χρειάζονται παχιά πορτοφόλια.

Κρίμα και πάλι κρίμα. Δεν υπάρχει μόνο Ελλάδα των προνομιούχων αλλά υπάρχει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχουν και παιδιά και αποπαίδια. Σε όλες τις βαθμίδες του Δημοσίου και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: