Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΟΔΟΣ:Επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον

 


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Οσο διάστημα διαρκεί η επίσχεση εργασίας θα εξυπηρετούνται μόνον τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείου της Ρόδου με αποτέλεσμα να μπει και πάλι «φρένο» στην ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί βάλλουν κατά του υπουργείου Υγείας και κάνουν λόγο για εμπαιγμό, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις για βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νέο σύστημα καταβολής των εφημεριών, τελικά δεν έγινε καμία αλλαγή.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κινούς δηλώνει ότι «δεν υπήρχαν περιθώρια για διαφορετική απόφαση από τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας πήρε πίσω τις υποσχέσεις.Με το νέο καθεστώς οι καθυστερήσεις στην καταβολή των εφημεριών δεν θα έχουν προηγούμενο».
Σε ανακοίνωσή η οποία αναρτήθηκε στο ιστολόγιό τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για εμπαιγμό, αλλοφροσύνη και εμπάθεια από το Υπουργείο Υγείας το οποίο όπως σημειώνουν έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί ν’ αναγνωρίσει αυτή την επιτακτική ανάγκη που αφορά στην περίθαλψη των πολιτών την ώρα του επείγοντος, κινήθηκε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: συναίνεσε στην περικοπή 50 εκατ. ευρώ από τα ήδη ανεπαρκέστατα κονδύλια εφημεριών. Ταυτόχρονα, σε ευρεία σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο το εφημεριακό ζήτημα,το υπουργείο Οικονομικών υπαναχώρησε στον τρόπο καταβολής των εφημεριών, επιμένοντας στην καταβολή τους μέσω Υ.Δ.Ε. και Επιτρόπων, πράγμα που θα οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις και περικοπές από την επιχειρούμενη εφαρμογή 12μορίου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι προφανές ότι επιδιώκει συστηματικά την πλήρη απορρύθμιση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας, την οποία κατά την προσφιλή της τακτική θα επιδιώξει να αποδώσει στους γιατρούς, οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. απλήρωτοι.Οι εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου,Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου δεν έχουν καταβληθεί.Ως νοσοκομειακοί γιατροί αισθανόμαστε για πολλοστή φορά βαθιά θιγμένοι και αγανακτισμένοι με την στάση της πολιτείας που όχι μόνο δεν εκτιμά ούτε σέβεται την τεράστια προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο σε αντίξοες,δύσκολες και καμιά φορά επικίνδυνες πλέον συνθήκες εργασίας αλλά με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μας λοιδορήσει και κατασυκοφαντήσει αφήνοντάς μας και απλήρωτους.Η αλλοφροσύνη,η εμπάθεια και το αμόκ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει υπερβεί κάθε όριο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί οφείλουμε να αντιδράσουμε σθεναρά και μαζικά. Να κινητοποιήσουμε την κοινωνία και να χτυπήσουμε το υπουργείο Υγείας εκεί που πονά, εκεί που θα προκληθούν οι μεγαλύτερες επιπτώσεις,πρέπει να βάλουμε πλέον στην τακτική μας το κλείσιμο των υπολογιστών, το σταμάτημα των ΚΕΝ, τη διακοπή κάθε κοστολογησης.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την έναρξη κινητοποιήσεων με την μορφή της επίσχεσης εργασίας από Δευτέρα 19/03/2012
» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: