Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΟΔΟΣ:«Απαραίτητο το επικουρικό προσωπικό»






ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΡΟΥΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΝΟΥΣ

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «ΠΡΟΟΔΟ» θα πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος.
«Αν δεν προσληφθεί το επικουρικό προ- σωπικό δεν πρόκειται να αντέξει το υπόλοιπο προσωπικό, θα καταρρεύσει. Υπάρ- χουν κλινικές, όπως αυτές του παθολογικού τομέα όπου το προσωπικό είναι στα όριά του. Σε λίγο θα αρχίσουν να λιποθυμούν στους διαδρόμους. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε τη σεζόν, κατά την οποία η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα. Κάθε μέρα ζούμε με την αγωνία της πρόσληψης των 33 ατό- μων» λέει στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο κ. Κινούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των χειρουργείων και για το λόγο αυτό έχει μειωθεί σημαντικά η λίστα αναμονής, όμως σύμφωνα με τον κ. Κινούς αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Νοσοκο- μείο της Ρόδου, αφού δεν έχει αποκατα- σταθεί το πρόβλημα της κάλυψης των κε- νών θέσεων.
Αλλάζει ο τρόπος καταβολής εφημεριών
Την ικανοποίηση του για την αλλαγή του τρόπου καταβολής των εφημεριών και επαναφορά στο σύστημα που ίσχυε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 εκφράζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Β. Κινούς, που όπως λέει επετεύχθη έπειτα από μεγάλη πίεση.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία αλλάζει ο τρόπος καταβολής των εφημεριών και επανέρχεται στα ισχύοντα μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, δηλαδή με χρηματικά εντάλματα και χωρίς την παρεμβολή των Επιτρόπων και των Εντελλομένων. Ταυτόχρονα αλλάζει και ο συντελεστής υπολογισμού του ωρο- μισθίου. Ενώ στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου αναγράφονταν ότι μειώνεται από 0,0059 σε 0,0049 τελικά διαμορφώνεται σε 0,0052. Επίσης, οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2011 θα καταβληθούν με χρηματικά εντάλματα και θα συμπληρωθούν με κονδύλια από τα εγκριθέντα για το 2012, ώστε να καταβληθούν χωρίς περικοπές.Ήδη από την οικονομική Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας ενημερώνουν τις Διοικήσεις Νοσοκομείων και ΥΠΕ να προχωρήσουν στην άμεση καταβολή των εφημεριών Δεκεμβρίου με χρηματικά εντάλματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: