Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Καλύπτει προσωρινά και τις ιδιωτικές ΜΕΘ νεογνών


Την κάλυψη των γονέων που νοσηλεύουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικές μονάδες νεογνών, αποφάσισε η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το μέτρο είναι προσωρινό και θα ισχύσει μέχρι να υπογραφούν συμβάσεις με τις ιδιωτικές μονάδες, αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

Στο έγγραφο του κ. Σουλιώτη αναφέρεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, η νοσηλεία σε νεογνική μονάδα παρέχεται στη βάση σχετικών συμβάσεων με κρατικούς ή ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

Επειδή τα κρατικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό κλινών σε νεογνικές μονάδες και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με Ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές, ισχύουν τα εξής:

Mέχρι να υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών, που διαθέτουν νεογνικές μονάδες, θα αποδίδονται στους δικαιούχους ασφαλισμένους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Οργανισμό.

Το νοσήλιο της νεογνικής μονάδας είναι τιμή πακέτο και πέραν αυτού αποδίδεται μόνο ο εξωγενώς χορηγούμενος επιφανειοδραστικός παράγοντας (φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδοση της δαπάνης , εκτός από την ασφαλιστική ικανότητα είναι:

  • Γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού της κλινικής.
  • Πρωτότυπα εξοφλημένα παραστατικά της νοσηλείας.
  • Βεβαίωση αναγγελίας στο ΕΚΑΒ της νοσηλείας στη Νεογνική Μονάδα.
Δεν απαιτείται χαρακτηρισμός των περιστατικών ως επείγοντα ή μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: