Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών


Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση έκρινε πως οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις.
Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται Τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αν και φαίνεται προς στιγμήν πως εξαιρούμεθα από τις διαθεσιμότητες, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες μας που απειλούνται με απόλυση, στεκόμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα με την ελληνική κοινωνία που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστιες και τον αφανισμό.
Αποφασίσαμε λοιπόν στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου:

Απεργούμε την Τρίτη 16 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Κηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα.
Από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ απεργούμε την  Τετάρτη 24 Ιουλίου ειδικά για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.

Όλο το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε συνελεύσεις στα Νοσοκομεία και επαφές με κοινωνικούς φορείς, ώστε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις από κοινού με τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                              ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: