Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Νέα κομπίνα, με κλεμμένα βιβλιάρια ασθένειας ασφαλισμένων, αποκάλυψε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Νέα κομπίνα, με κλεμμένα βιβλιάρια ασθένειας ασφαλισμένων, αποκάλυψε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Καταγγελίες έφταναν στα κεντρικά του Οργανισμού από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο έλεγχος που ακολούθησε, έδειξε ότι το κόλπο στήνεται ως εξής: 

Το βιβλιάριο κάνει φτερά από νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο ασφαλισμένος.

Με το κλεμμένο βιβλιάριο, γίνεται επίσκεψη σε ιατρό από άτομο μεγαλόσωμο, ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT).

Ως δικαιολογία αναφέρει έκτακτη ανάγκη παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς. Ζητεί να γίνει την επόμενη μέρα κατ' οίκον επίσκεψη του ιατρού, δίνοντας διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία είναι ανύπαρκτα. 

Το ίδιο άτομο, κάνει επίσκεψη σε φαρμακεία για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών. Έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων.

Ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου, αφαιρώντας στο τέλος με επιδέξιο τρόπο την ταινία γνησιότητας. 

Χρήματα


Οι φαρμακοποιοί που εκτελούν τη συνταγή του επιστρέφουν τα χρήματα και χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ.

Το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι έχει αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων. 

Παρ΄ όλες τις προσπάθειες να σταματήσει η δράση του, ακόμα και με την συνδρομή της αστυνομίας, μέχρι και σήμερα παραμένει ασύλληπτος.

Εξακολουθεί, δε, να συνταγογραφεί φάρμακα, επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Οργανισμού κάνει έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς,πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: