Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΟΔΟΣ:«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ- ΠΡΟΣ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟI ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ - Αναβρασμός και πάλι στο Νοσοκομείο

Αναβρασμός επικρατεί και πάλι στο Νοσοκομείο της Ρόδου με αφορμή την καταβολή των εφημεριών στους γιατρούς και την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας προτίθενται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τις εφημερίες Μαΐου και Ιουνίου όπως έχουν εκτελεστεί.
Η απόφαση που ελήφθη
αναφέρει τα εξής:
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη η ανικανότητα όλων εκείνων που νομοθετούν σε αυτό το κράτος. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον νόμο 3984/11 που θεώρησαν κάποιοι ότι αναλύει και δίνει λύσεις στον τρόπο εφημέρευσης των γιατρών στα νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν εφαρμόστηκε στο ακέραιο, όπως και πολλοί άλλοι νόμοι ,διότι θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα εφημέρευσης ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως και στο δικό μας . Από τη γέννησή του είχαμε εντοπίσει τα προβλήματα που θα προέκυπταν και ζητούσαμε να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινιστικές τροπολογίες .Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο εκείνο μετά από δυο χρόνια “εφαρμογής” του και μετά από μηνυτήριες αναφορές συναδέλφων που καλώς έπραξαν ,σε διοικητές που σαν μικροί κολαούζοι αυτόνομα μετέτρεπαν εφημερίες ενεργείς σε ετοιμότητας με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια, να πρέπει πλέον να ΕΦΑΡΜΟΣΤEI !!!! Με εντολή επιτρόπων. Στη δική μας περίπτωση να εφαρμοστεί και αναδρομικά από τον περασμένο Μάιο !!! Δηλαδή να παρανομήσουμε αλλάζοντας τα προγράμματα εφημέρευσης που έχουν εκτελεστεί και να κάνουμε και υπεύθυνη δήλωση γι’ αυτό !!!ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙ!!! Εάν δεν πληρωθούν οι εφημερίες Μαΐου και Ιουνίου όπως έχουν εκτελεστεί θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας επ΄αόριστον και ας τολμήσει κάποιος να εφαρμόσει τις δήθεν αποδοχές νομικών συμβούλων του ανεκδιήγητου Λυκουρέντζου. Πρέπει έστω και αργά κύριοι να τροποποιήσετε τον νόμο εάν θέλετε να λειτουργήσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία διαφορετικά μπορεί να φανείτε ποιο χρήσιμοι στα σπίτια σας και στις οικογένειες σας .
«Λουκέτο» στα τακτικά
Παράλληλα ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου της Ρόδου Κώστας Κουτσόπουλος με έγγραφό του προς όλους του συντονιστές διευθυντές του χειρουργικού τομέα και τους υπεύθυνους διευθυντές του χειρουργικού τομέα, κάνει γνωστό ότι από τις 5 μέχρι τις 18 Αυγούστου στο χειρουργείο θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των αυξημένων αδειών που έχουν να λαμβάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού σε μια περίοδο που ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Στην ιστοσελίδα των νοσοκομειακών γιατρών ο κ. Κουτσόπουλος ανήρτησε τα ακόλουθα:
« Σας γνωρίζω ότι κατά το χρονικό διάστημα από 05/8/13 μέχρι και 18/8/13 στο Χειρουργείο θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και δεν θα διενεργούνται τακτικά Χειρουργεία, λόγω αυξημένων αδειών Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: