Του Δημήτρη Καραγιώργου 

Σοκ προκαλεί η ανοικτή επιστολή των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου 'Αττικόν', οι οποίοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.
Η τραγική κατάσταση του νοσοκομείου - σημειώνουν - που δικαίως θεωρείται αποκούμπι για τον λαό της δυτικής Αττικής, γίνεται γνωστή στον περισσότερο κόσμο όταν η ανάγκη φέρει κάποιον στα επείγοντα και χρειαστεί να περιμένει 8 ή 9 ώρες για να εξεταστεί στο παθολογικό τμήμα.
Τότε λοιπόν, σε συνθήκες πανικού και πόνου, αντιλαμβάνεται τί σημαίνει να υπάρχουν στο ‘Αττικόν’ μόνο δύο εξουθενωμένοι νοσηλευτές ανά 50 ασθενείς.
Τί σημαίνει καθυστέρηση πολλών ημερών για μια απλή ακτινογραφία, επειδή στο νοσοκομείο υπάρχουν μόλις 11 τραυματιοφορείς για 750 νοσηλευόμενους συν 1.000 περιστατικά εφημερίας συν 1.500 ασθενείς εξωτερικών ιατρείων.

Διασωνήλωση

Τότε αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος τί σημαίνει διασωλήνωση σε κοινή θέα σε ένα από τα 100 ράντζα που κατακλύζουν το ‘Αττικόν’.
Τί σημαίνει 13 από τα 27 κρεβάτια εντατικής κλειστά, λόγω μη ανανέωσης των νοσηλευτικών συμβάσεων.
Τί σημαίνει να δουλεύει μόνο ο ένας από τους τρεις υπερσύγχρονους αξονικούς τομογράφους του νοσοκομείου.
Τί σημαίνει να είναι κλειστές οι επτά από τις 14 χειρουργικές αίθουσες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

'Φακελάκι'

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η συνειδητοποίηση του τί σημαίνει νόμιμο 'φακελάκι' και χέρι βαθιά στην τσέπη, αν έχεις την ατυχία να αρρωστήσεις:
Πεντάευρο για εξέταση στα επείγοντα, 30 ευρώ για τις εξετάσεις εκτός ΕΟΠΠΥ, 50 ευρώ για ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία, 300 ευρώ για μαγνητικές τομογραφίες εκτός νοσοκομείου, πληρωμή ασθενών για έλλειψη υλικών του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, σε όλα τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν άγριες περικοπές στους μισθούς τους και η απλήρωτη εργασία, καθώς έχουν να πληρωθούν εφημερίες έξι μήνες, λόγω της διαρκούς υποχρηματοδότησης.
Δεν πληρώνονται, παρά την κατακόρυφη αύξηση της δουλειάς του νοσοκομείου, που έχει μέση πληρότητα 120%!
Οι ειδικευόμενοι γιατροί - τονίζουν - ξεκινάμε επίσχεση εργασίας, γιατί δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Ζητούν κατάργηση των πληρωμών των ασθενών,δωρεάν και πλήρη υγειονομική κάλυψη των άνεργων, των ανασφάλιστων, των μεταναστών.