Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"Δεν θα εφημερεύουμε απλήρωτοι" προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί(Υgeia360.gr)

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργίάδη για τις απλήρωτες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών έστειλε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ ), ζητώντας από τον κ. Γεωργιάδη «να κάνει ένα διάλειμμα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και προβεί σε νομική ρύθμιση του θέματος».

Μάλιστα οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι δεν θα συνεχίσουν να εφημερεύουν απλήρωτοι.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της ΟΕΝΓΕ αναφέρονται τα εξής:

"Το τελευταίο διάστημα έχετε αναλωθεί σε κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης που, πλέον, δεν μας δημιουργούν καμία έκπληξη.
Από τη μια χρησιμοποιείτε ασύστολα το σώμα των επιθεωρητών δημόσιας υγείας, όχι για να ανιχνευθούν τα πραγματικά και φλέγοντα προβλήματα του χώρου των νοσοκομείων, αλλά στην τραγική προσπάθειά σας να αναδείξετε τους υγειονομικούς ως κυρίους ενόχους για την έκρυθμη κατάσταση στην οποία η πολιτική που ακολουθείτε έχει φέρει τα δημόσια νοσοκομεία (επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού και εντατική υπερεργασία των εναπομεινάντων, συνεχείς ελλείψεις φαρμάκων και υλικών, ανθρωποκτόνα κωλύματα στην πρόσβαση των ασθενών στο σύστημα, κλπ).
Από την άλλη, εσείς ο ίδιος, λόγω προφανώς της υπερπαρουσίας σας σε τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιοφωνικά δίκτυα, αμελήσατε να ασχοληθείτε με το γεγονός ότι οι λεγόμενες «πρόσθετες» (στην πραγματικότητα άκρως απαραίτητες) εφημερίες των ιατρών σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν απλήρωτες για πολλούς μήνες.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συρροή επιστροφών ενταλμάτων πληρωμής από τους παρέδρους των οικονομικών υπηρεσιών, με διάφορες προφάσεις.
Σας καλούμε λοιπόν να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και να επιλύσετε έστω ένα πρόβλημα: να προβείτε σε νομική ρύθμιση του καυτού προβλήματος της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, και στην ρύθμιση της κανονικής αποπληρωμής όλων των εφημεριών στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε ότι οι ιατροί της χώρας δεν θα συνεχίσουν να  εφημερεύουν απλήρωτοι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: