Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα το μεγάλο παζάρι για το «25ευρω»! Σαμαράς με Βενιζέλο- Άδωνις με στελέχη ΠΑΣΟΚ

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να τα …βρουν σήμερα για το «25ευρω» στα νοσοκομεία, που έχει κάνει την κυβερνητική συνοχή να τρέμει επικίνδυνα
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Την ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το «25ευρω» χαράτσι στα νοσοκομεία θα επιχειρήσει να …μαζέψει σήμερα η κυβέρνηση και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. 
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ταυτόχρονα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί το απόγευμα με τα στελέχη του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ. 
 
Τα στελέχη της συγκυβερνώσας παράταξης θα περάσουν την πύλη του υπουργείου Υγείας στις 18:30 το απόγευμα για να θέσουν ισοδύναμα μέτρα στον Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να απαλλαγούν οι άνεργοι και ανασφάλιστοι από το χαράτσι. Αυτό που εξετάζεται είναι μπει άλλο χαράτσι 1 ευρώ στα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ασφαλισμένους.
 
Κάτι που δε βρίσκει αντίθετο τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ούτως ή άλλως έχει υιοθετήσει το αντίστοιχο χαράτσι και στις συνταγές των φαρμάκων. 
 Βέβαια το ΕΣΥ δε θα σωθεί και πάλι αλλά είναι θέμα πολιτική επιβολής των δύο κομμάτων εν όψει και των επερχόμενων εκλογών (Δημοτικών και Ευρωεκλογών). 
 
Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης δε συζητά προς ώρας την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ αλλά μόνο την αύξηση των εξαιρέσεων από αυτό. 
Αποτελεί άλλωστε κυβερνητική γραμμή του Αντώνη Σαμαρά το χαράτσι να διατηρηθεί, παρότι η τρόικα δε θα είχε πρόβλημα να αντικατασταθεί με άλλα ισοδύναμα μέτρα. 
Ωστόσο η ΝΔ και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κάνουν πίσω προκειμένου να μη θεωρηθεί ήττα για την κυβερνώσα παράταξη έναντι του εταίρου της το ΠΑΣΟΚ. 
 
 Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν οι ασφαλισμένοι με εξαίρεση εξαιρετικά λίγους χρονίως πάσχοντες και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα κληθούν για μια νοσηλεία στο ΕΣΥ να πληρώνουν 25 ευρώ ανεξάρτητα από τα όσα ήδη καταβάλουν στην κοινωνική ασφάλιση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: