Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Στη Βουλή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ θα ρυθμίζει τις διαδικασίες της μετατροπής του ΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Στη Βουλή θα έρθει την Παρασκευή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα ρυθμίζει τις διαδικασίες της μετατροπής του ΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.
Θα καθορίζει, επίσης, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας και της μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ).
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας την Τρίτη, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τίθενται σε κινητικότητα περίπου 8.000 εργαζόμενοι και γιατροί του Οργανισμού:
'Δεν λέω ακριβές νούμερο, διότι αυτά είναι υπό διαμόρφωση', σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

ΑΣΕΠ

Οι γιατροί - είπε - εξαιρούνται από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ:
'Επειδή ολόκληρες οι μονάδες, καθ’ ολοκληρίαν, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα, δεν υπάρχει λόγος να εμπλακεί το ΑΣΕΠ και να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση της διαδικασίας.
Στόχος μας είναι η διαδικασία να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και να έχουμε πάρα πολύ γρήγορα σε λειτουργία το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: