Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΟΔΟΣ

“Νυστέρι” στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου


Αδιέξοδα αναμένεται να προκληθούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Ρόδου με τη μείωση του φετινού προϋπολογισμού του κατά 40% σε σχέση με το 2013.
Το 2014 προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για το Νοσοκομείο της Ρόδου που θα πρέπει να αντιμετωπίσει περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, αφού τα χρήματα που θα έχει στη διάθεσή του το διοικητικό συμβούλιο δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών που θα υπάρξουν σε φάρμακα, αναλώσιμα και άλλα υλικά.
Αν η περσινή χρονιά με βάση τον οικονομικό προϋπολογισμό του, βγήκε οριακά, τότε φέτος με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να λειτουργήσει μόνο για ένα εξάμηνο.
Ο κουτσουρεμένος προϋπολογισμός του απόρροια του μνημονίου δένει τα χέρια των μελών του διοικητικού συμβουλίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου, αφού ο προϋπολογισμός των προμηθειών είναι μειωμένος κατά 40%.
Αν πέρυσι με το ποσό των 11 εκατ. ευρώ που ήταν το διαθέσιμο για τις προμήθειες μετά βίας η διοίκηση του χάρις, βέβαια και στην συνδρομή των ιδιωτών και των συλλόγων, τα έβγαλε πέρας , τότε φέτος με τα 7 εκατ. ευρώ , δύσκολα το Νοσοκομείο της Ρόδου θα ανταπεξέλθει στις ανάγκες που θα υπάρξουν.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι το 2014 το Νοσοκομείο της Ρόδου ουκ ολίγες φορές θα ξεμείνει από φάρμακα και υλικά!
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, Βασίλης Κινούς, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες τους με αναφορές και έγγραφα κατέστησαν σαφές ότι αδυνατούν να προχωρήσουν σε περικοπές προμηθειών της τάξεως του 40%.
«Η διοίκηση του Νοσοκομείου το 2013 με διάφορους τρόπους κατάφερε να προμηθευτεί φάρμακα και υλικά βρίσκοντας χρήματα από τον προϋπολογισμό του 2014 και πάλι υπήρχαν ελλείψεις. Επομένως, δεν είναι δυνατόν φέτος με λιγότερα χρήματα να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες του νησιού. Η διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να πιέσει για να δοθούν περισσότερα κονδύλια ή να λάβει την απόφαση για το κλείσιμο και τη συρρίκνωση κλινικών και τμημάτων του » τόνισε ο κ. Κινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: