Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις στο iatropedia: «Αύριο κανονικά το νομοσχέδιο για ΕΟΠΥΥ στη Βουλή»! Τι λέει για τις φήμες απόσυρσης

Στη βουλή θα καταθέσει κανονικά αύριο Παρασκευή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) ο Άδωνις Γεωργιάδης  όπως δηλώνει στο iatropedia.gr
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Τις φήμες των τελευταίων ημερών που θέλουν το περιβόητο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τη διαθεσιμότητα γιατρών και εργαζομένων να «παγώνει», επιχειρεί να κατευνάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται την καθυστέρηση της κατάθεσης υπό το βάρος του τεράστιου κομματικού κόστους με τους γιατρούς να απειλούν με κατάθεση των κομματικών τους ταυτοτήτων.
 
Άλλο μείζον πρόβλημα όπως αναφέρουν πηγές, αποτελεί η οικονομική εξίσωση για την υλοποίηση των αλλαγών καθώς δεν έχουν προβλεφθεί τα κονδύλια στον προϋπολογισμό για την εφαρμογή του. 
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως με δηλώσεις του στο iatropedia.gr σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δε θα υπάρξει καμία καθυστέρηση. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί κανονικά αύριο στη Βουλή. Είχε ζητηθεί μια αναβολή από το ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον το νομοσχέδιο για τη Μεταρρύθμιση φθάνει στη Βουλή». 
 
Πάντως οι φήμες των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο και για πάγωμα δια χειρός Μαξίμου έως ότου καταλαγιάσουν λίγο τα πνεύματα. Άλλωστε το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι περισσότεροι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απεργούν πάνω από δυο μήνες, ανήκουν στη γαλάζια παράταξη. Πηγές αναφέρουν πως η απειλή τους ότι θα  παραδώσουν στη Συγγρού τις κομματικές τους ταυτότητες δεν πέρασε απαρατήρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: