Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΘΕΜΑ: Εφημερίες Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ

Τηλ: 22410 80284, 22410 80281,
email: tep.rodos@gmail.com                                                                   Ρόδος 22/8/2014
 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς,
Διοικητή Γ.Ν. Ρόδου
Κοιν:    Αναπλ. Διοικητή Γ.Ν. Ρόδου
            Επιστημονικό Συμβούλιο
            Τομεάρχες Παθολογικού – Χειρουργικού Τομέα
            Σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου
ΘΕΜΑ: Εφημερίες Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
 
Σχετικά με το υπό κατάρτιση πρόγραμμα των εφημεριών Σεπτεμβρίου, σας ενημερώνω τα παρακάτω:
1.       Το μήνα Σεπτέμβριο υπάρχει η παραίτηση τριών ειδικευομένων, δύο (2) της καρδιολογικής και μία (1) του Χειρουργικού Τομέα. Η συνολική απώλεια εκ των παραιτήσεων είναι  έντεκα εφημερίες.
2.       Ο συνολικός αριθμός των εφημεριών του ΤΕΠ είναι 120 για το μήνα Σεπτέμβριο, εξήντα ανά τομέα. Με την παρουσία των δύο ειδικευμένων ιατρών του Παθολογικού Τομέα οι απαιτούμενες εφημερίες στο Παθολογικό είναι 46 και στο Χειρουργικό 50. Εξ αυτών με την αποχώρηση ενός ειδικευομένου προκύπτει κενό έξη (6) εφημεριών ενώ στον παθολογικό τομέα το κενό ανέρχεται έξη (6).
Τα παραπάνω ισχύουν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή αποχώρηση άλλων δύο ειδικευομένων των οποίων αναμένεται η συνέχιση ειδικότητας σε άλλα νοσοκομεία.
     Οι παραπάνω ελλείψεις κάλυψης των εφημεριών προκύπτουν μετά και την εξάντληση του πλαφόν των επτά (7) εφημεριών για τους ειδικευομένους των Χειρουργικών Κλινικών και των παρατασιακών του χειρουργικού τομέα, του πλαφόν των επτά (7) εφημεριών των Παθολογικών Κλινικών και των επτά (7) για τους ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής
3.Οι ειδικευόμενοι του Χειρουργικού Τομέα (ΩΡΛ, Γυναικολογίας, Ουρολογίας) θα εκτελούν 3 εφημερίες στο ΤΕΠ όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση και της Ορθοπαιδικής από δύο.
Για τον Παθολογικό Τομέα από δύο εφημερίες εκτελούν δύο ειδικευόμενοι του Νεφρολογικού Τμήματος και ένας από τρείς.
Με τα παραπάνω, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις ειδικευομένων, τα κενά για το μήνα Σεπτέμβριο 2014 ανέρχονται σε 12. Δεν υπάρχει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δυνατότητα κάλυψης των εφημεριών, με την επισήμανση ότι οι συγκεκριμένες ελλείψεις προκύπτουν μετά και την εφημερία των ειδικευμένων του ΤΕΠ με ένα μόνο ειδικευόμενο αντί των δύο που προβλέπονται από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΤΕΠ.
Με αφορμή την κατάργηση δύο ημερών λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων Χειρουργικής, σας κάνουμε γνωστή την αδυναμία εξέτασης των Τακτικών Περιστατικών στο ΤΕΠ καθώς και των αλλαγών και των μικροεπεμβάσεων. Τυχόν απόφασή σας για παραπομπή και των Τακτικών Περιστατικών στο ΤΕΠ, θα επιφέρει δυσλειτουργία του Τμήματος, αδυναμία εξυπηρέτησης των Επειγόντων Περιστατικών και κάθε παρόμοια απόφαση θα αντιμετωπισθεί με τον προσήκοντα τρόπο.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την γραπτή κοινοποίηση των αποφάσεών σας σχετικά τις εφημερίες και την κάλυψη της λειτουργίας του ΤΕΠ.
 
Με εκτίμηση
Τριάντος Γεώργιος
 Χειρουργός – Συντ. Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν. Ρόδου
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: