Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 12 Μαΐου 2017
Α.Π:7947

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Το 4ο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών! Να μην τους το επιτρέψουμε.
Ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων διαρκείας που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου είναι μακρύς. Κανείς δε μένει στο απυρόβλητο από τη νέα επίθεση.
Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τσακίζουν το λαό για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση και να ανακάμψει η κερδοφορία του.
Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν πάνω από ένα μισθό από κάθε εργαζόμενο. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οι συνταξιούχοι χάνουν μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Τα τελευταία χρόνια τους έχουν αρπάξει 10 δις. Αφαιρούν 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο από το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρνει μόλις το 1/10 των ανέργων. Καρατόμηση των κοινωνικών επιδομάτων, εξαΰλωση του επιδόματος θέρμανσης. Μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο, παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια, πλαφόν στο μισθολογικό κόστος και στο επίπεδο απασχόλησης με στόχο την πτωτική πορεία σε σχέση με το ΑΕΠ.
Παγίωση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ισχυροποίηση των όπλων των εργοδοτών απέναντι στο δικαίωμα στην απεργία.
Κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος της Υγείας του λαού, των δικαιωμάτων των υγειονομικών.
Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο «όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών». Με τα νέα μέτρα μειώνεται κατά 30% το ποσό που θα αποζημιώνεται για φάρμακα, εξετάσεις και άλλα.
Παραπέρα υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη θεσμοθέτηση του «κόφτη»  των Τοπικών Μονάδων Υγείας προς τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία που θα λειτουργούν με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
Με στόχο τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και την επίτευξη των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Αποκαλυπτικό για τις επιδιώξεις τους είναι ότι μέσα στο ίδιο το  κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης –κουαρτέτου ομολογείται ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν στην Ιατρική εκπαίδευση εντάσσεται στο παραπάνω πλαίσιο της μείωσης των δημόσιων δαπανών περίθαλψης.



Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Καμία αμφιβολία δεν έχουμε για το ποιός ωφελείται και ποιός χάνει από τη νέα συμφωνία. Οι πανηγυρισμοί του ΣΕΒ για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
Τα επικαιροποιημένα μνημόνια ξεχειλίζουν από προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας.
Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με τα λεγόμενα αντίμετρα. Μεγάλο μέρος των λεγόμενων αντίμετρων είναι δώρο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ζεστό κρατικό χρήμα, μείωση της φορολογίας τους, επιδοτήσεις για προσλήψεις φτηνών εργαζόμενων με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα. Τα υπόλοιπα  αντίμετρα (επιδότηση ενοικίου, συσσίτια) είναι «μοίρασμα της φτώχιας» σταγόνα στον ωκεανό όσων χάσαμε οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα και θα χάσουμε από τη νέα συμφωνία. Είναι η ομολογία της κυβέρνησης ότι η φτώχια, η εξαθλίωση, η ανεργία θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους σταματήσουμε.
Αυτή η βαρβαρότητα θα συνεχίζεται στο διηνεκές αν δεν περάσουμε στην αντεπίθεση!
Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς στο πλευρό των ασθενών, μαζί με όλο το λαό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, να αγωνιστούμε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο.
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!                                                                             
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ  προκηρύσσει 48ώρη απεργία  17-18 Μαΐου. Σε αυτή την κατεύθυνση  καλούμε και άλλες Ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πάρει ανάσα.
Καλούμε τις Ενώσεις να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργιακής μάχης με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συνελεύσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της.

ΣΥΜΜΕΤEΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚA ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17-18 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: