Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΝΕΙΔΟΣ!!!!!

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ .
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΠΡΙΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ.


ΟΝΕΙΔΟΣ !!!!!!!!!!!

Με αφορμή αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και συνεχή ανυπόστατη κριτική για τη 2η Δ.Υ.ΠΕ. και την πολιτική του Υπουργείου Υγείας γενικότερα, είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε τα εξής:

1ον/ Η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια αναβάθμισης της Φροντίδας Υγείας που παρέχεται στον πληθυσμό της Ρόδου και της Δωδεκανήσου και που διασφαλίζεται μόνο με τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) ευθύνης του.
2ον/ Γιʼ αυτόν τον στόχο, που αποτελεί, άλλωστε και τον πυρήνα της πολιτικής Υγείας της σημερινής Κυβέρνησης και με δεδομένο ότι ο τομέας της Υγείας βρίσκεται εκτός των περιοριστικών δημοσιονομικών δεσμεύσεων του «μνημονίου», έχουμε εργαστεί και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε.
3ον/ Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο πολιτικής, έχουν μέχρι σήμερα προκηρυχθεί περισσότερες από 30 θέσεις Γιατρών για το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. της Ρόδου, έχουν προσληφθεί 13 επικουρικοί Γιατροί και έχουν εθελοντικά μετακινηθεί από κεντρικά και άλλα Νοσοκομεία της 2ης Υ.ΠΕ., για κάλυψη αυξημένων εποχιακών αναγκών, τουλάχιστον άλλοι 4 Γιατροί και ένας Φαρμακοποιός.
4ον/ Πρόσφατα, ως επικουρικό προσωπικό προσλήφθηκαν συνολικά άλλοι 9 εργαζόμενοι (Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς και λοιπές ειδικότητες), ενώ εκκρεμεί στο Υ.Υ.Κ.Α. το αίτημα της 2ης Υ.ΠΕ. για έγκριση πρόσληψης 8 επιπλέον ατόμων, τεχνολόγων εργαστηρίων και φαρμακοποιών.
5ον/ Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση εργασίας των 30 περίπου εργαζομένων από τον Οργανισμό «Γαληνός», τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και η 2η Δ.Υ.ΠΕ., ανέλαβαν και εκπλήρωσαν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους για την διασφάλιση της αμοιβής του παραπάνω προσωπικού. Ειδικότερα πριν από 2 ημέρες και μετά από παρέμβαση της Διοίκησης της 2ης Υ.ΠΕ., το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε άμεσα, για την συνολική καταβολή των αμοιβών του προσωπικού για τους τελευταίους 2 μήνες.
6ον/ Σε ό,τι αφορά τις εφημερίες των γιατρών, όπως έχουμε αναλυτικά ενημερώσει την Διοίκηση του Νοσοκομείου για την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος, οι «πρόσθετες» εφημερίες των γιατρών θα καλυφθούν και με την οικονομική ενίσχυση της 2ης Υ.ΠΕ.
7ον/ Σχετικά με αιτήματα, διαμαρτυρίες και γνωμοδοτήσεις περί ένταξης του Νοσοκομείου Ρόδου στη Γ΄ Ζώνη (από τη Β΄ Ζώνη που έχει υπαχθεί σήμερα), η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. ρητά και κατηγορηματικά απορρίπτει το εν λόγω αίτημα. Νοσοκομεία, όπως αυτό της Ρόδου, όπου ήδη υπηρετούν 164 Γιατροί, δεν είναι ούτε δυνατό, ούτε λογικό να ανήκει στην ίδια Ζώνη με Νοσοκομεία – Κ.Υ. με 10 ή 20 Γιατρούς!
Επιπροσθέτως, υπάρχει ρητή δέσμευση από το Νόμο, που εντάσσει το Νοσοκομείο στη Β΄ Ζώνη και που μόνο με νομοθετική παρέμβαση θα μπορούσε να αλλάξει, πρωτοβουλία και ευθύνη που δεν ανήκει στη Διοίκηση των Υ.ΠΕ.
8ον/ Η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. κατανοεί και αποδέχεται το δίκαιο των αιτημάτων των Γιατρών για αυξήσεις των αποδοχών τους, οι οποίοι όμως, θα πρέπει νʼ απευθυνθούν στους «καθʼ ύλην» αρμοδίους, δηλαδή το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών και όχι προς τη 2η Υ.ΠΕ.
Είναι άδικο και επικίνδυνο για τη λειτουργία των Νοσοκομείων να εμπλέκονται σκόπιμα και άκριτα αποδοχές Γιατρών και «ασφαλής» εφημέρευση. Οταν ο αριθμός των Γιατρών παραμένει ο ίδιος, η δήθεν «ασφαλής» εφημέρευση δεν πρόκειται να διασφαλιστεί από τις ενδεχόμενα μεγαλύτερες αμοιβές!
9ον/ Με βάση τα παραπάνω, η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. δεν πρόκειται νʼ ανεχθεί άλλο την συστηματική στοχοποίησή της για προβλήματα εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων της απʼ όπου κι αν αυτά προέρχονται.
10ον/ Τονίζουμε, τέλος ότι έμμεσες «απειλές» περί επισχέσεων Γιατρών του Νοσοκομείου, για υποτιθέμενες, μελλοντικές μη καταβολές δεδουλευμένων, άστοχες και τις θεσμικές γνωμοδοτήσεις και ανέξοδες καταγγελίες εναντίον ενός εύκολου στόχου χωρίς δυνατότητα άμεσης, δημόσιας απάντησης, όπως η Δ.Υ.ΠΕ., δεν στοχοποιούν τη Δ.Υ.ΠΕ., αλλά την εύρυθμη λειτουργία και την αξιοπιστία του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ γενικότερα.
Σε κάθε περίπτωση, τίποτα απʼ όλα αυτά δεν πρόκειται κατά το ελάχιστο να θέσουν εμπόδια στη δική μας προσπάθεια, ούτε να επηρεάσουν την απόφασή μας να θέσουμε αυτή την προσπάθεια σε δημόσια κριτική και συζήτηση.
Υ.Γ. Τέλος ενθυμίζουμε ότι ισχύουν στο ακέραιο οι δημόσιες δεσμεύσεις μας για το Νοσηλευτικό προσωπικό και το ΕΣΠΑ, που ήδη υλοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: