Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Εκτός ελέγχου έχει οδηγήσει τις δαπάνες των νοσοκομείων το νέο σύστημα εφημέρευσης. Το υπουργείο Υγείας αναζητεί όπως φαίνεται πλέον τρόπους ασφαλούς λειτουργίας των νοσοκομείων, με το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, να πιέζει για περιστολή δαπανών. Το θέμα συζητήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη. Οι γιατροί ενημέρωσαν τον υφυπουργό ότι το νέο σύστημα προκαλεί έντονο πρόβλημα στα επαρχιακά νοσοκομεία. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας ανέφερε χαρακτηριστικά το νοσοκομείο της Ρόδου, όπου τα κονδύλια για εφημερίες επαρκούν έως τις 20 Οκτωβρίου. «Θα κλείσουμε το νοσοκομείο, αφού προηγουμένως ενημερώσουμε το οικονομικό επιμελητήριο και τους τουριστικούς πράκτορες ότι η Ρόδος δεν θα έχει δημόσια περίθαλψη από τις 20 του μήνα», τόνισε ο κ. Βαρνάβας. Ο κ. Τιμοσίδης δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα. Αμέσως μετά τη συνάντηση η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να καλέσει τους γιατρούς να διαμορφώσουν για τον Οκτώβριο πρόγραμμα εφημεριών με το παλαιό σύστημα, το οποίο ίσχυε έως τον περασμένο Αύγουστο.

Το υπουργείο Υγείας ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ  αλλά κρατά στάση αναµονής ώσπου να συλλέξει τα οικονοµικά δεδοµένα και να ενηµερωθεί για τα προβλήµατα που δηµιουργούνται από τους διοικητές.
Θετικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι είναι ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ τα αποτελέσματα της κινητοποίησης μας προκαλώντας   σημαντικό αντίκτυπο και καταφέρνοντας  να αναδείξει την ένταση του προβλήματος  και το δίκαιο των αιτημάτων των μας .
Αύριο Σάββατο και ώρα 2:00 μ.μ.θα έχουμε συνάντηση  σαν Ε.Ι.Ν.Ρ.και ΚΥμε την διοικήτρια της 2ηΥΠΕ στο γραφείο του   διοικητή του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: