Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.................!!!!!!!!

Να κάνουν οικονομία ζήτησε από τους 30 διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους τόνιζε συνεχώς ότι θα πρέπει «να μαζευτούμε, δεν υπάρχουν λεφτά». Από την πλευρά τους οι διοικητές των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Αττικής αλλά και αρκετών πανεπιστημιακών νοσοκομείων έδειξαν να προβληματίζονται όταν ενημερώθηκαν ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι για το 2011 ίδιος με αυτόν του 2010.Οι διοικητές ζήτησαν για το 2011, 3,5 δισ. ευρώ για να πάρουν την απάντηση ότι θα πρέπει ο προϋπολογισμός του 2011 θα πρέπει να είναι ίδιος ή χαμηλότερος με αυτόν του 2010, δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ.Ήδη ο υπουργός Υγείας τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την χρονιά που διανύουμε, λέγοντάς τους ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προϋπολογιστεί 2,5 δισ και ήδη φαίνεται ότι υπάρχει μια υπέρβαση του ορίου αυτού κατά 300 εκατ. ευρώ.Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές να του απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:
α. αν έχουν αρχίσει ήδη να εισπράττουν το εισιτήριο των 3 ευρώ στα νοσοκομεία τους
β. τι γίνεται με τον λεγόμενο ιατρικό τουρισμό μετά τις καταγγελίες που έγινε για το νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου πούλμαν με αλλοδαπούς επισκέπτονταν το νοσοκομείο και οι ασθενείς έκαναν εξετάσεις καθώς χαρακτηρίζονταν ως έκτακτα περιστατικά. Τους ρώτησε αν το ίδιο γίνονταν και στα δικά τους νοσοκομεία.
γ. αν οι γιατροί στα νοσοκομεία που διοικούν έχουν αρχίσει ήδη να προτιμούν τα γεννόσημα φάρμακα καθώς ο στόχος είναι να συνταγογραφούν σε ποσοστό 30% τουλάχιστον τα φάρμακα αυτά, τα οποία είναι φθηνότερα από τα πρωτότυπα.
δ. τι κάνουν προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες ώστε να πληρωθούν ως τον Δεκέμβριο οι προμηθευτές, λέγοντας τους ότι από το 2011 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε σε πραγματικό χρόνο τα χρέη μας.
Τέλος, γνωστοποίησε στους διοικητές ότι οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται μια φορά τον μήνα προκείμενου να συζητείται η πρόοδος που έχουν γίνει στο σύστημα διαχείρισης των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: