Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.....

Με τις αιματηρές περικοπές 1,4 δισ. ευρώ, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011 στις δαπάνες για το δημόσιο σύστημα Υγείας, μπαίνει ουσιαστικά ταφόπλακα στο ΕΣΥ.
Τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, ότι οι περικοπές δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας τις διαψεύδει η καθημερινότητα, με τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο να εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την ομαλή και ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας τους. Περικόπτονται εφημερίες, δεν πληρώνονται δεδουλευμένα, ενώ τα κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι τεράστια και το βέβαιο είναι ότι δεν θα καλυφθούν, μετά τη συμφωνία  ότι οι μετατάξεις θα λογίζονται ως προσλήψεις. Η κατάσταση γίνεται οριακή και με την εκρηκτική αύξηση της προσέλευσης στα δημόσια νοσοκομεία.
Τo νοσοκομείo και τα Κέντρα Υγείας του νομού  βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Ρόδου περικόπτεται κατά  25% !!!!!(ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ?)Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό είναι τραγικές. Προσλήψεις νοσηλευτών εξακολουθούν να βρίσκονται στα χαρτιά.  Η αυτοθυσία όλων των υγειονομικών, παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, εξακολουθεί να κρατά ζωντανό το ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις που κατέθεσαν οι διοικητές των νοσοκομείων για τους προϋπολογισμούς του 2011, για να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες σε προμήθειες χρειάζονται κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ.Σύμφωνα όμως με τον σχεδιασμό του υπουργού Υγείας, ο στόχος είναι να μειωθούν οι δαπάνες όπως προαναφέραμε κατά 1,4 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 568 εκατ. ευρώ αφορούν στις ήδη ισχύουσες περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων σε σχέση με το 2010 και τα 840 εκατομμύρια σε λειτουργικά κόστη που σχετίζονται, κυρίως με τη φαρμακευτική δαπάνη και τις ειδικές συμφωνίες των νοσοκομείων για τους λογαριασμούς των κρατικών ΔΕΚΟ.
Από τις  περικοπές δεν θα γλυτώσουν ούτε οι εφημερίες, που είναι μειωμένες κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ φέτος, με συνέπεια τα νοσοκομεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά και οι διοικητές να εγκρίνουν επισφαλείς εφημερίες. Για την κάλυψη όλων των εφημεριακών προγραμμάτων απαιτούνται περί τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εξασφαλισθεί μόλις τα 406, όταν το 2009 είχαν διατεθεί 470 εκατ. ευρώ.Αν επιθυμούσαν να χτυπήσουν τη σπατάλη, τη διαφθορά και τη μίζα θα προσδιόριζαν το μέγεθος και την πηγή της και θα χτυπούσαν στοχευμένα. Τουναντίον, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε τόσο δραματικές περικοπές οριζόντια, ώστε από την άνοιξη τα νοσοκομεία θα αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειωδέστερα υλικά για τη νοσηλεία των ασθενών και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο τμημάτων.Ειδικά για το νοσοκομείο μας  το πλαίσιο ασφαλούς εφημέρευσης που ισχύει μέχρι σήμερα ακροβατεί μεταξύ ασφάλειας και κινδύνου, συνειδητά και με πρωτοβουλία δικιά μας μετατρέπονται ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας για να καλυφθεί στοιχειωδώς η ασφαλής εφημέρευση του,χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία απάντηση για την καταβολη του επιπλέον ποσού που χρειάζεται για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών Σεπτεμβρίου , Οκτωβρίου Νοέμβριου και Δεκεμβρίου.!!!!!!
Αλλά υπάρχει και συνέχεια στην αποψίλωση της περιοχής μας από γιατρούς .....
ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Β ΖΩΝΗ !!!
ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ???
ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΝ ΤΏΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΏΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ......
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΕΤΕ ΝΑ  ΜΑΣ ΚΟΙΤΆΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Γ ΖΩΝΗ
Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΈΨΑΤΕ ΤΗΝ  ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ





















Δεν υπάρχουν σχόλια: