Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εκτός ΙΚΑ οι «πρωταθλητές» στην υπερσυνταγογράφηση γιατροί!!!!

Εκτός ΙΚΑ θα μείνουν οι «πρωταθλητές» στην υπερσυνταγογράφηση γιατροί, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοινώνει ότι θα διακόψει τις συμβάσεις που είχε μαζί τους. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν και όσοι φαρμακοποιοί φέρονται να συνεργάζονται με τους συγκεκριμένους γιατρούς.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει «Το Βήμα», ένα νέο κατάλογο με 50 ονόματα γιατρών όλων των ειδικοτήτων που συνέχισαν να λεηλατούν το ΙΚΑ και τον περασμένο Αύγουστο έχει στα χέρια του το ΙΚΑ. Στον νέο κατάλογο περιλαμβάνονται στοιχεία των 50 «προπορευόμενων» γιατρών σε όλη τη χώρα. Είκοσι επτά γιατροί είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλείς για τη δράση τους στο Ίδρυμα, αφού το όνομά τους υπάρχει σε όλους τους καταλόγους σε περίοπτη θέση. Οι πρωταθλητές των... «πρωταθλητών» και τον Αύγουστο είναι οι παθολόγοι (21 από τους 50). Ακολουθούν οι νευρολόγοι, οι γενικοί γιατροί, οι καρδιολόγοι και οι... ανειδίκευτοι.
Στο μεταξύ 250 νοσοκομειακοί γιατροί, μεταξύ των οποίων 80 διευθυντές κλινικών και τμημάτων, πιάστηκαν στα «πλοκάμια» του ΣΔΟΕ. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζήτησαν να προχωρήσουν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των γιατρών οι οποίοι φέρονται να δωροδοκούνται, να παίρνουν μίζες και να καταστρέφουν ποσότητες πανάκριβων μοσχευμάτων και στεντ. Για όσους διαπιστωθεί ότι δωροδοκήθηκαν ή έπαιρναν «δωράκια» από προμηθεύτριες εταιρείες, ζημιώνοντας το Δημόσιο, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: