Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ........ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

EΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΟΣ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΟΡΙΑΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!!!!

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ........


ΠΡΟΣ:
Διοικητή Γ.Ν.Ρόδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Διοικητικό Συμβούλιο
Επιστημονικό Συμβούλιο
Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
Πρόεδρο Ε.Ι.Ν.Ρ. & Κ.Υ.
Διοικητική Διευθύντρια
Προϊσταμένη Προσωπικού
Ρόδος: 2/11/10

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάληψη καθηκόντων συναδέλφου στο Τμήμα Υπολογιστικής & Μαγνητικής Τομογραφίας
Με το παρόν έγγραφο, σας υπενθυμίζουμε την περίπτωση της συναδέλφου, η οποία απουσιάζει από το τμήμα Υπολογιστικής και Μαγνητικής Τομογραφίας με άδεια μεγαλύτερη του ενός μηνός, καθώς ποτέ δεν εργάστηκε ουσιαστικά, με την ανοχή και τη βοήθειά σας. Σε προηγούμενη επιστολή (8/10/10 Α.Π.21931) σας γνωστοποιήσαμε το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του τμήματος, με την μη ουσιαστική ανάληψη των καθηκόντων της (αναρρωτική άδεια). Στη ίδια επιστολή ζητούσαμε από την Διοίκηση του νοσοκομείου με την λήξη αυτής της αδείας, η συνάδελφος να αναλάβει υπηρεσία. Αντ’ αυτού της χορηγήθηκε νέα άδεια, 1 μηνός, άνευ αποδοχών έως την 9η Νοεμβρίου για προσωπικούς λόγους. Δυστυχώς με το πέρας του μηνός Οκτωβρίου ετέρα συνάδελφος παραιτήθηκε από την θέση της ως επικουρική επιμελήτρια Β, με δυσάρεστες συνέπειες για τους εναπομείναντες συναδέλφους επιμελητές. Πριν λοιπόν την πιθανή εκ νέου «φυγή» της συναδέλφου με χρήση νέας αναρρωτικής ή άλλης αδείας, (πόση αναρρωτική άδεια αλήθεια, δικαιούται ένας δημόσιος υπάλληλος όταν δεν έχει εργασθεί ουσιαστικά;), θέλουμε να υπογραμμίσουμε στους έχοντες και καθορίζοντες την μοίρα του νοσοκομείου μας, τα εξής:
α) ο αυξημένος αριθμός εφημεριών που προκύπτει συνεπάγεται αύξηση της πιθανότητας ιατρικού λάθους
β) η μέχρι σήμερα στάση των υπευθύνων στο θέμα αυτό δείχνει ότι απαξιώνουν την προσφορά μας στο νοσοκομείο και την κοινωνία, μέσω της εργασίας μας, και μας ζητούν να καλύψουμε το κενό μίας «συναδέλφου», η οποία δεν έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο για το οποίο προσλήφθηκε έως σήμερα.
Οι εναπομείναντες επιμελητές του τμήματος δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποθηκεύσουμε την ιατρική μας καριέρα λόγω των διαμορφωθέντων συνθηκών εργασίας με υπαιτιότητα άλλων.
Ζητούμε από την Διοίκηση να προβεί στην άμεση επίλυση του προβλήματος, όχι με νέα αναρρωτική άδεια, αλλά με τη συνάδελφο να αναλαμβάνει τα καθήκοντά της. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητούμε την ανάθεση των υποχρεώσεών της (εφημερίες και πρωινό πρόγραμμα) σε αυτούς που μας διαβεβαίωσαν ότι θα τις αναλάβουν σε περίπτωση νέας απουσίας της.
Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί στο θέμα αυτό, διαφορετικά επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Οι Επιμελητές
Ε.Δελαπόρτα ΕΑ
Μ.Γεωργανάς ΕΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: