Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κινητικότητα εξπρές για 10.000 εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνουν οι μετακινήσεις-απολύσεις

Το φύλλο πορείας ως …Δώρο Χριστουγέννων που είτε θα περιλαμβάνει απόλυση είτε μετακίνηση θα πρέπει να περιμένουν μέσα στο Δεκέμβριο οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Αγωνία, ανησυχία και αβεβαιότητα θα ζήσουν έως τις γιορτές των Χριστουγέννων οι 10.000 εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση ελέω τρόικας τους ετοιμάζει …εορταστικό εργασιακό «μποναμά».
 
Το υπουργείο υγείας και ο Άδωνις Γεωργιάδης σχεδιάζουν η κινητικότητα και οι απολύσεις να γίνουν τμηματικά ώστε να μη μπλοκάρει το σύστημα και μείνουν στον αέρα οι ασφαλισμένοι. 
Όπως άλλωστε σημείωσε ο κ.Γεωρεγιάδης όλα θα σχεδιαστούν ώστε: «να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ ούτε για ένα 24ωρο».
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενέργειες θα περιλαμβάνουν τρία κύματα μετακινήσεων- απολύσεων. Κατά ομάδες οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το «φύλλο πορείας» που θα τους αποσαφηνίζει το εργασιακό τους μέλλον. Ομάδες που θα περιλαμβάνουν τόσο γιατρούς όσο και υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. 
 
Οι γιατροί αλλά και οι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα μάθουν τα νέα συντομότερα καθώς στις 6 Δεκεμβρίου το πόρισμα θα είναι έτοιμο έστω κι αν είναι ήδη γνωστό στο υπουργείο Υγείας ποιοι …περισσεύουν. 
Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υγείας όσοι γιατροί θα απολυθούν από τον ΕΟΠΥΥ άλλες τόσες θέσεις θα προκηρυχθούν στα νοσοκομεία ώστε οι απολυμένοι να μπορούν να υποβάλουν με κάποια μοριοδότηση τα χαρτιά τους. 
 
Ωστόσο είναι γνωστό στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ για να προσληφθούν στο ΕΣΥ θα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους καθώς θα μετατραπούν σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
Συνεπώς η κυβέρνηση θα γλιτώσει αρκετούς από τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ οι οποίοι κατ επιλογήν δε θα υποβάλουν καν αίτηση για τις θέσεις των νοσοκομείων που θα προκηρυχθούν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: