Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Την επόμενη εβδομάδα στη βουλή οι τροπολογίες για τους επικουρικούς γιατρούς αλλά και για την πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι στα νοσοκομεία.

Στο σχεδιασμό της πλήρους αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στα νοσοκομεία στοχεύουν οι νέες,  ρυθμίσεις που φέρνει με τροπολογίες του  το υπουργείο υγείας .

Έτσι μετά τους συμβασιούχους υγειονομικούς με συμβάσεις ποικίλης διάρκειας ( 4μηνα, 5μηνα, 8μηνα) , μετά τους επικουρικούς υγειονομικούς    (με ετήσιες συμβάσεις εργασίας), μετά τουςσυμμετέχοντες στα  4μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας»(και με μισθούς 500-600 ευρώ), έρχονται τώρα στα νοσοκομεία και οι γιατροί με μπλοκάκι.
Αυτό που μας λείπει μέχρι   στιγμής για να συμπληρωθεί τα πάζλ στο ΕΣΥείναι  ο υγειονομικοί μερικής απασχόλησης (3ωρα ,4ωρα κλπ)  και οι υγειονομικοί που… θα δουλεύουν για τη ψυχή της γιαγιάς τους(εθελοντές), αν και από ότι έχουμε μάθει και από αυτούς έχουμε πλέον .

Έτσι σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή,
δίνεται το δικαίωμα στις υγειονομικές περιφέρειες (αντι του υπουργείου)   να προκηρύσσουν  κάποια θέση  επικουρικού γιατρού ( βεβαίως βεβαίως με τις ήδη εγγεγραμμένες πιστώσεις του  κάθε νοσοκομείου, όπου ως  γνωστόν  στις περισσότερες των περιπτώσεων.. δεν υπάρχει σάλιο)  
Δίνεται  επίσης η δυνατότητα στη διοίκηση του κάθε νοσοκομείου σε περιπτωσεις όπου δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός σε μια ειδικότητα και που η διαδικασία πρόσληψης του επικουρικού ή του μονίμου γιατρού αργεί έναν, δύο ή τρεις μήνες να μπορεί να προσλαμβάνει γι’ αυτό το ενδιάμεσο διάστημα με μπλοκ παροχής υπηρεσιών γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: