Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κάντο όπως η Τουρκία! Ο Άδωνις υιοθετεί στοιχεία Τουρκίας και ..ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία

Τελικά ή που θα αλλάξει …κόμμα ο Άδωνις Γεωργιάδης ή που θα υιοθετήσει στοιχεία από το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τη γειτονική Τουρκία. Τι δήλωσε ο ίδιος για το σύστημα που θα ακολουθήσει με τον οικογενειακό γιατρό αλλά και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Το σύστημα της Υγείας στην Τουρκία αλλά και του Καζακστάν ζήλεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης και όπως φαίνεται έρχεται αγριεμένος για να το εφαρμόσει. Ταυτόχρονα όπως ο ίδιος προανήγγειλε, θα υιοθετήσει και στοιχεία από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας επειδή οι γιατροί τον ψήφισαν.
 
Όπως ο ίδιος ουσιαστικά προανήγγειλε στο συνέδριο για τη «Διαχείριση Κρίσεων στην Υγεία» το νέο σύστημα στη χώρα μας θα επιβάλει για την εισαγωγή σε νοσοκομείο να διαθέτει ο ασθενής απαραιτήτως σχετικό έγγραφο από οικογενειακό γιατρό. 
 
Αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τα συστήματα υγείας του Καζακστάν και της Τουρκίας και ότι έχουν εδώ και χρόνια λύσει ζητήματα όπως αυτό του οικογενειακού γιατρού, σημείωσε: 
 
«Ο ρόλος του οικογενειακού  γιατρού και της θέσεως που πρέπει να έχει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι θέματα που εδώ προκαλούν αντιδράσεις ενώ αλλού είναι δεδομένο. Μας έχει περάσει ακόμη και το Καζακστάν». 
 
Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης ανέλυσε λεπτομερώς για το τι συμβαίνει στην Τουρκία: «Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η Τουρκία. Αν διαπιστώνατε την πρόοδο της Τουρκίας... Να πας σε νοσοκομείο χωρίς χαρτί από οικογενειακό γιατρό στην Τουρκία, αδιανόητο».
 
Στη γραμμή… ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις
 
Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά δεν έκρυψε την πικρία του που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) ψήφισαν στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ χαρίζοντας μια πρωτοφανή ήττα στην παράταξη της ΝΔ που κυριαρχούσε επί χρόνια στον κλάδο. 
 
Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεσή του να υιοθετήσει μέρος της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΠΦΥ επειδή …έτσι θέλει ο λαός: «Παρά τη δημόσια διαφωνία μου με το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης , σκοπεύω να υιοθετήσω πολλά από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρά τη διαφωνία μου με το κόμμα. Έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε και τους γιατρούς που τον ψήφισαν. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό το οποίο ψηφίζουμε. Να το δούμε και στην πράξη».
 
Πάντως ο κ.Γεωργιάδης έκανε και κριτική στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνοντάς την με αυτή της Task Force: «Το σχέδιο της τασκ φορς μπροστά σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε. Είναι πιο ήπιο της τασκ φορς» απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης για να καταλήξει: «Αλλά αφού θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΥΡΙΖΑ! Ότι θέλει ο λαός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: