Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Προς την έξοδο 1.400 γιατροί με χειρουργικές ειδικότητες Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν οι γιατροί χειρουργικών ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι στη συνέχεια θα απολυθούν και θα αντικασταθούν με συναδέλφους τους που έχουν ειδικότητες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Του Δημήτρη Καραγιώργου 
Διαθεσιμότητα και απόλυση είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με χειρουργικές ειδικότητες.
Πρόκειται για περίπου 1.400 αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, νευροχειρουργούς, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμίατρους, πλαστικούς χειρουργούς, παιδοχειρουργούς και θωρακοχειρουργούς.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν μπορούν να απορροφηθούν ούτε στο ΕΣΥ, οπότε θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην απόλυση.
Με βάση την πρόταση που έχει υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία, ο νέος ΕΟΠΥΥ θα στελεχωθεί με γιατρούς των εξής ειδικοτήτων:
Παιδιατρική, Ψυχιατρική, Οδοντιατρική, Μικροβιολογία, Κυτταρολογία, Χειρουργική, Καρδιολογία, Ακτινοδιαγνωστική και Παιδοψυχιατρική.

Υπερβολή

Στην προσπάθειά του να δώσει την εικόνα του πλεονάζοντος ιατρικού δυναμικού στον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε τις τελευταίες μέρες ότι ο Οργανισμός έχει 200 πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι δεν χρειάζονται.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει σήμερα από 7 (στοιχεία ΕΟΠΥΥ) έως 12 (στοιχεία υπουργείου Υγείας) πλαστικούς χειρουργούς σε ολόκληρη τη χώρα.a

Δεν υπάρχουν σχόλια: