Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Διευθυντής: Δρ. Π. Αληβάνης
85100 Ρόδος
τηλ22410 80051
e-mail polal@otenet.gr


10/03/2014


Β. Παπανικόλα
Διοικητή
Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου


Κοινοποίηση:Β’ ΔΥΠΕ
Διευθυντή Κ.Υ. Αρχαγγέλου

Εσωτερική Διανομή: Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
Επιστημονικό Συμβούλιο
Σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών

Κύριε Διοικητά,
Πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή μου το έγγραφο με αρ. 89/5-3-14 που σας απευθύνει ο Διευθυντής του ΚΥ Αρχαγγέλου με το οποίο σας ζητά να μετακινήσετε επιλεκτικά ορισμένους γιατρούς του ΚΥ που συνεπικουρούν Τμήματα του Νοσοκομείου σε αποκλειστική υπηρεσία στο ΚΥ.
Και, όσον μας αφορά, αναφέρεται στην αποδέσμευση του κ. Καρβουνιάρη από τις εφημερίες που εκτελεί τα τελευταία 10 χρόνια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης.
Υποθέτω ότι ο κ. Διευθυντής προχώρησε στο ανωτέρω αίτημα βασιζόμενος στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4238/17-2-2014 με τον οποίο οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας εντάσσονται στην οργανωτική δομή των ΔυΠΕ. Βέβαια μάλλον παρέλειψε να συνεχίσει την ανάγνωση του προαναφερθέντος νόμου ο οποίος στο άρθρο 2 π.4 ρυθμίζει με υπουργικές αποφάσεις, που εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχουν ακόμα εκδοθεί, τη διασύνδεση των δομών Π.Φ.Υ. με τα νοσοκομεία ΕΣΥ της οικείας ΔυΠΕ.
Κύριε Διοικητά, σας έχουμε ήδη αποστείλει από 20-2-2014 το έγγραφο με αρ. πρωτ. 3875 (συνημμένο) με το οποίο σας υπενθυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι αν δεν φροντίσετε να προκηρυχθεί έγκαιρα νέα θέση επικουρικού ή μόνιμου νεφρολόγου οι Μονάδες ΤΝ και ΠΚ καθώς και γενικά το νοσοκομείο κινδυνεύει να παραμείνει χωρίς ειδικό νεφρολόγο με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως αντιλαμβάνεσθε, αν εσείς ή η ΔυΠΕσυναινέσει στην απαίτηση του κ. Μαγκαφάκη είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον άμεσα πλέον ασθενείς με νεφρολογικά προβλήματα ναπεριθάλπονται ικανοποιητικά στο Νοσοκομείο Ρόδου.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Για το Νεφρολογικό Τμήμα



Πολυχρόνης Αληβάνης MDPhD
Συντονιστής Διευθυντής


Συνημμένα :Αναφορά 3875/20-2-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: