Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τρόικα: «Κλείστε και το θέμα με τα φάρμακα ως την Κυριακή»! Τα αδιέξοδα και οι διαπραγματεύσεις

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν οι δανειστές μας στην κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοικτά θέματα ως την Κυριακή. Μεταξύ αυτών και το θέμα των φαρμάκων το οποίο έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς. Ανώτατη τιμή προωθεί στα μη συνταγιγραφούμενα φάρμακα ο Άδωνις με στόχο να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να υπάρξουν μειώσεις.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Πονοκέφαλος επικρατεί στο επιτελείο του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για το θέμα των φαρμάκων. Ένα θέμα που οι δανειστές μας απαιτούν να κλείσει με όλες τις άλλες εκκρεμότητες (γάλα, χωμί κ.α.) έως την Κυριακή.
 
Το ζήτημα των φαρμάκων όμως προκαλεί ήδη αναταράξεις στην αγορά δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσεις κινητοποιήσεις και δεν προτίθενται να κάνουν πίσω. 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη επιμένει πως δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα στα φαρμακεία καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε πολλά φαρμακεία να κλείσουν ενώ θα έβγαζε για τα καλά τον κλάδο στα …κάγκελα.
 
Ήδη άλλωστε οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους με λουκέτα ενώ προτίθενται και να συνεχίσουν αν περάσουν τα μέτρα της τρόικας. 
 
«Εμείς αντιπροτείνουμε στην  τρόικα να φτιάξουμε συνθήκες ανταγωνισμού αλλά μέσα στο κανάλι του φαρμακείου ώστε να αποδείξουν οι 11.000 φαρμακοποιοί ότι μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες ανταγωνισμού» δήλωσε στο πρωινό του Αντεννα ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι  θα πρέπει να ορισθούν ανώτατες τιμές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: