Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για τις διαθεσιμότητες των οδηγών

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για διάταξη του υπουργείου Υγείας στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί και τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΣΥ.
 H διαθεσιμότητα θα έχει διάρκεια 15 μέρες έως έναν μήνα και το προσωπικό θα μεταταγεί στο ΕΚΑΒ.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί απόσυρση της διάταξης, αλλά το αίτημα απορρίπτεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και των οδηγών, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα.
Περιέγραψε το χάος και τους κινδύνους για την υγεία των ασθενών που θα προκύψουν στα νοσοκομεία.

Ενιαίο

Ο κ. Μπέζας τούς ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί, διότι το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο, το οποίο θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων σε διακομιδές.
Οι οδηγοί των νοσοκομείων θα μεταφερθούν οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν.
Είπε, επίσης, ότι υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το υπουργείο Υγείας, ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: