Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ; Αναμείνατε στο ακουστικό σας! Μένουν εκτός οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ;

Αρκετά φαίνεται ότι θα χρειαστεί να περιμένουν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιατρείο τους και να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ του Άδωνι, έως ότου κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Νέα δεδομένα προβλέπουν προκήρυξη των θέσεων αλλά και αξιολόγηση…
Κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου με τον Υπουργό Υγείας και με κύριο έκτακτο θέμα την άμεση σύναψη συμβάσεων, όσων γιατρών υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ και επέλεξαν τη μη ένταξη στο ΠΕΔΥ, το τοπίο έμεινε μάλλον ασαφές για το εργασιακό τους μέλλον. 
 
«Παρά τις διαβεβαιώσεις που μας είχαν παρασχεθεί προ 10ημέρου, ότι θα είχε εκδοθεί η απόφαση εντός εβδομάδος και θα ήταν δυνατή εν συνεχεία η άμεση σύναψη συμβάσεων, μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου, μεθόδευαν διαδικασία ανοικτής προκήρυξης με θέσπιση κριτηρίων και εν συνεχεία αξιολόγηση (;) κλπ, ήτοι διαδικασία που προβλέπεται να διαρκέσει όχι λιγότερο από 3-4 μήνες» σημειώνουν τα μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ).
 
Οι γιατροί εκφράζουν την οργή τους δεδομένου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ειχε δεσμευτεί δημοσίως ότι θα έκανε συμβάσεις σε όλους τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που θα έμεναν εκτός ΠΕΔΥ. 
 
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι προσδοκά « ως ελάχιστο τη σύναψη σύμβασης, βασιζόμενοι στις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού, αναμένει εντός βραχύτατου χρονικού διαστήματος την τήρηση των λόγων και δεσμεύσεων, διαφορετικά, αυτοί που τις παρείχαν με τόση ευκολία, θα είναι έκθετοι σε αναξιοπιστία και υπεύθυνοι για την απόλυτη δυσλειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: