Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οι γιατροί στη μάχη του …ευρωσταυρού! Τα ονόματα, τα κόμματα και οι διεκδικήσεις

Εκτός από τις εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, κάποιοι γιατροί θα μπουν σε αγωνία πολύ νωρίτερα καθώς αποφάσισαν να κατέλθουν στις ευρωεκλογές διεκδικώντας για πρώτη φορά σταυρό από τους ψηφοφόρους
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Καιρό τώρα όλα τα κόμματα στην προσπάθειά τους να καταρτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο τους είχαν αρχίσει να αναζητούν πρόσωπα μέσα από τη δεξαμενή των επιστημόνων. 
Πρώτοι πρώτοι στην επιλογή των κομμάτων οι γιατροί που έχουν άλλωστε ένα επάγγελμα που ακόμη και εν μέσω κρίσης διαθέτει κοινωνικό κύρος. 
Επισήμως τα περισσότερα ονόματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από όλα τα κόμματα αλλά οι φήμες δίνουν και παίρνουν. 
 
Πάντως  οι φήμες θέλουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα να συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του καθηγητού Χριστόδουλο Στεφανάδη. Ο κ.Στεφανάδης είναι Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει υπάρξει και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.
Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης
 
Το όνομα του καθηγητού είχε ακουστεί και στο παρελθόν καθώς φήμες τον ήθελαν να υπουργοποιείται για να διορίζεται μάλιστα στη θέση του υπουργού Υγείας. Παράλληλα για τις ευρωλίστες ακούγεται και το όνομα του καθηγητού Δημήτρη Λινού. 
 
Κατά τα άλλα άλλη μία έκπληξη έρχεται από το χώρο της Ιατρικής. 
 
Σταυρό θα διεκδικήσει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας. Το όνομα του κ.Βαρνάβα ανακοινώθηκε επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Δημήτρης Βαρνάβας
 
Πρόκειται για μια εξωκομματική υποψηφιότητα παρότι ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών προέρχεται από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι συνδικαλιστής εδώ και χρόνια ενώ φημίζεται για τη μαχητική του στάση απέναντι στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά όταν στο στόχαστρο μπαίνουν κεκτημένα δικαιώματα των γιατρών. 
 
Κατά τα άλλα στην Ελιά υποψήφια είναι η γιατρός Ρεγγίνα Θεάκου.
Έχει σπουδάσει Ιατρική στο ΕΚΠΑ και έχει διατελέσει Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του 3ου Νοσοκομείου2002-2006. Από το 2008 έως το 2010 υπηρέτησε ως γενικός χειρουργός στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (ΑΕΜΥ ΑΕ), το 2010 τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το 2011 ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
 
Επίσης στην Ελιά υποψήφια είναι η οδοντίατρος Ευαγγελία Κουρουπάκη, που ήταν και υποδιοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: