Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο Κω!

Σε άδεια βρίσκεται  από τη προηγούμενη Παρασκευή, η μοναδική καρδιολόγος του νοσοκομείου Κω Ντόρικα Στάμενα, η οποία έχει υποβάλει ήδη τη παραίτηση της εδώ και δυο  μήνες από τη κλινική, χωρίς ωστόσο μέχρις στιγμής να έχει καλυφθεί η θέση. Ήδη καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία Ρόδο, Ηράκλειο, Αθήνα.
Το γεγονός ότι η μοναδική Καρδιολόγος  σε Δημόσιο φορέα  που κάλυπτε τη κλινική  για 5,5 χρόνια με περίσσεια αυτοθυσία και επαγγελματικό ήθος, παραιτήθηκε αποδεχόμενη θέση σε άλλο Νοσοκομείο εκτός Ελλάδας, δε φαίνεται να συγκινεί  τη ΔΥΠΕ  τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά ούτε και το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Δήμο, τους εν δυνάμει
υποψηφίους και κυρίως τη Περιφερειακή αρχή, προκειμένου να κινητοποιηθούν για να μη κλείσει και αυτή η κλινική όπως κλειστή παραμένει τέσσερα χρόνια τώρα η Παιδιατρική, λόγω έλλειψης παιδιάτρου.
Να σημειωθεί ότι η κ. Στάμαινα σταθεροποιούσε στη Καρδιολογική κλινική σοβαρά περιστατικά όπως εμφράγματα του μυοκαρδίου, εξοικονομώντας για το κράτος τεράστια ποσά που θα χρειάζονταν για αεροδιακομιδές.
Τα εμφράγματα που αντιμετωπίζονται στη κλινική σε ένα χρόνο είναι περίπου 100, σύμφωνα με το σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ το κόστος μιας αεροδιακομιδής φτάνει τις 20.000 ευρώ. Άρα το κόστος πρόσληψης Ιατρών είναι πολύ λιγότερο από το κόστος της έλλειψης ιατρών.

Η Καρδιολογική κλινική θα έπρεπε να είναι στελεχωμένη με τουλάχιστον τρεις ιατρούς μόνιμης απασχόλησης, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες και πλέον που θα επισκεφθούν το νησί.του Ιπποκράτη. - See more http://www.verena.gr%

Δεν υπάρχουν σχόλια: