Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Εξωτερικά ιατρεία τέλος στο Αττικόν! Άδωνις:«Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν Τετάρτη»

Μπλόκο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ξεκινούν από σήμερα Μ.Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» εξαιτίας των συνθηκών εργασίας στο νοσοκομείο αλλά και απλήρωτων εφημεριών και υπερωριών. Τι υποστηρίζει ο Άδωνις
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Με εξαιρετικές δυσκολίες λειτουργεί εδώ και καιρό το νοσοκομείο Αττικόν εξαιτίας έλλειψης προσωπικού αλλά και άλλων οργανωτικών προβλημάτων που κάνουν εκτός των άλλων τους διαδρόμους να γεμίζουν συχνά πυκνά με ράντζα. 
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για εφημερίες και υπερωρίες ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και νέα κόντρα με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. 
 
Γι αυτό και το σωματείο των εργαζομένων προχωρά στην επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών στο Αττικό Νοσοκομείο.
 
Με απόφαση της Γενικής τους συνέλευσης έχουν προκηρύξει  επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7π.μ. -9π.μ., συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9π.μ.-11π.μ. και στη συνέχεια συνελεύσεις.
 
Οι εργαζόμενοι μιλούν για «απαξιωτική, προκλητική, αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που διαλύουν νοσοκομεία και βγάζουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οδηγούς και φύλακες, που όχι μόνο απαξιώνουν τη δουλειά μας, όχι μόνο ανέχονται το νοσοκομείο μας να βουλιάζει, από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και Κανονικές Άδειες του 2013!), σε φάρμακα και υλικά, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν και μας απειλούν καθημερινά αλλά και μας αφήνουν απλήρωτους πασχαλιάτικα (5 μήνες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά)».
 
Να σημειωθεί πως εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των οδηγών όλων των νοσοκομείων της χώρας οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Στο μεταξύ όμως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οδηγοί να μεταφέρουν από ασθενείς μέχρι αίμα, υγειονομικό υλικό αλλά και τρόφιμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υγειονομικές περιφέρειες αναζητούν άλλους εργαζόμενους που να διαθέτουν …δίπλωμα οδήγησης για να καλύψουν τα κενά. 
 
Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας μέσα από το …αγαπημένο του twitter υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους την Τετάρτη αποδίδοντας την καθυστέρηση στα «εντάλματα που είχαν κολλήσει στον Επίτροπο». 
«Έως την Τετάρτη θα έχουν μπει τα χρήματα» απάντησε σε όσους τον  επέκριναν διαδικτυακά για τους απλήρωτους εργαζόμενους διαβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στο Αττικόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: